• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Darbe karşıtı gösteride mehter konseri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’da 15 Temmuz ABD destekli askeri darbe girişimine karşı halkın gösterileri 25’inci gününde devam ediyor. Merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Orman Park’ta düzenlenen darbe karşıtı gösteride ilahi konseri verildi.

Diyarbakırlılardan büyük destek gören gösteride yüzlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan darbe girişimini lanetlendi. Polisin geniş güvenlik önleminin aldığı alana, girişlerde üst araması yapıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan gösteride, alanda toplanan kalabalık, sık sık ‘Ya Allah, Bismillah, Allah-u Ekber, Zalimler için yaşasın cehennem, Dik dur eğilme ümmet seninle, FETO’ya idam’ sloganları attılar.

Gösteride halk, Mısır’daki askeri darbeden sonra sembol haline gelen ‘Rabia’ işareti yaptı. Alanın yanında bulunan bir apartmana lazer ile Türkiye haritasını simgeleyen alanın içine yazılan ‘Tanklar fil, halk ise ebabil’ sloganı dikkat çekti.

Sık sık tekbirlerin getirildiği programda, mehter takımı sahnede yerini aldı. Çeşitli marşları okuyan mehter takımı halktan büyük ilgi gördü.

Mehter takımının ardından Grup Reyyan ve Grup Sultan Şeyhmus sahnede yerini aldı. Seslendirilen birbirinden güzel ilahiler alanda toplanan kalabalığı coştururken alandaki bir grup genç halay çekti. Türkçe ve Kürtçe seslendirilen ilahilere halkta eşlik etti. (M. Hüseyin Temel – İLKHA)

























Bu haberler de ilginizi çekebilir