• DOLAR 32.387
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.253
  • ...
Gaziantep'te bin 516 kamu personeli görevden uzaklaştırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, düzenlediği basın toplantısında, ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin ardından paralel yapıya yönelik başlatılan soruşturmalar kapsamında kamuda görevden uzaklaştırılan ve tutuklanan kişiler ile Başbakanlık Genelgesi'yle Türkiye genelinde başlatılan yardım kampanyası hakkında bilgi verdi. 

Gaziantep Valiliğinde düzenlenen toplantıya Vali Yerlikaya ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin de katıldı.

Halkın desteğiyle akamete uğratılan darbe girişiminin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te de paralel yapıya yönelik soruşturma ve operasyonların başlatıldığını belirten Yerlikaya, soruşturmalar kapsamında bin 30'u öğretmen, 324'ü sağlıkçı, 162'si polis, 103'ü üniversite ve 72’si müftülük görevlisi olmak üzere çeşitli kurumlarda çalışan bin 516 kamu personelinin açığa alındığını söyledi.

Darbe girişiminin yaşandığı gece hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve yaralananlara yönelik yardım kampanyası hakkında bilgi veren Yerlikaya, Gaziantep'ten kampanyaya bir hafta içerisinde 20 milyon TL ile destek verildiğini açıkladı.

Ülkenin 15 Temmuz gecesi silahlı bir darbe teşebbüsü ile karşı karşıya kaldığını hatırlatan Vali Yerlikaya, “Milletimiz dünya tarihinde ender görülen bir azim ve kararlılıkla bu darbe teşebbüsünü 12 saatlik kısa zaman içerisinde bertaraf etti. 15 Temmuz akşamından bu yana da meydanlarına, sokaklarına ve caddelerine sahip çıktı. Bu zaman dilimi içerisinde özellikle 15 Temmuzun ilk akşamında ve daha sonra yaralılardan bazıları şehit oldu. 240 şehidimiz, 2 bin 195 yaralımız ve gazimiz var.” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Şahin ise halka ve basın mensuplarına darbe karşıtı gösterilere verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Gaziantep'in bu hayır yarışından yüzünün akıyla çıkacağına inandığını belirten Şahin, “15 Temmuz akşamı itibariyle başlattığımız nöbetin, diğer bütün şehirlere örnek bir organizasyonla, bir katılımla, bir coşkuyla dün akşam finalini yaptık. Gazi şehrin evlatları nasıl bugüne kadar buna sahip çıktıysa şehitlerimizin ruhunu şad etmek, o yetimlerin gözyaşını dindirmek, şehit analarının ve şehit eşlerinin yanında olmak bizim boynumuzun borcu. Eğer onlar tankların önüne atılmasaydı, kurşunların altına girmeseydi biz burada olmazdık.” şeklinde konuştu.

Basın toplantısının ardından Vali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Şahin, basın mensuplarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir