• DOLAR 32.489
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2433.765
  • ...
"Bizim ciğerimiz yandı, başkasının yanmasın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy (Gılhérin) Mahallesi’nde Yasin (7) ve Eren Akdemir (9) kardeşler ile Serhat Çapın (8), dün akşam açıkta biriken kanalizasyon suyunda boğularak hayatlarını kaybettiler.

Hayatlarını kaybeden Yasin (7) ile Eren Akdemir’in (9) amcası Hasan Akdemir, İLKHA muhabirine “Belediyenin atık sularından dolayı oluşan göletten bizim ciğerimiz yandı, başkasının ciğerinin yanmasın” diyerek önlem alınmasını isterken köyün muhtarı Mücvel Akbacı ise  “Eğer ihmal olmasaydı bugün yaşadığımız bu olay da yaşanmazdı.”  dedi.

 “İhmal olmazdı bu acı olay yaşanmazdı”

Belediyenin ihmali olduğunu öne süren Ortaköy Muhtarı Mücvel Akbacı, şunları söyledi; “Biz artık bu kanalizasyon suyunun kapatılmasını istiyoruz. 3 can gitti, bir daha kimsenin canı yanmasını istemiyoruz. Hem sağlık açısından hem de can güvenliği açısında bu suyunun etrafının kapatılmasını istiyoruz. Bu etrafı açık su birikintisi tehlike saçıyor. Eğer ihmal olmasaydı bugün yaşadığımız bu olay da yaşanmazdı. Biran önce gerekli çalışmaları yapmasını istiyoruz.” dedi. 

“Bizim ciğerimiz yandı, başkasının yanmasın”

Suda boğulan Yasin (7) ile Eren Akdemir’in (9) amcası Hasan Akdemir ise şunları söyledi; “Belediyenin atık sularından dolayı oluşan göletten bizim ciğerimiz yandı, başkasının ciğerinin yanmasın. Bu nedenle biran önce tel örgü veya farklı bir şekilde önlem alınmasını istiyoruz. Biri 7 yaşında biri de 9 yaşında 2 yeğenim her hangi bir önlem alınmadığı için vefat ettiler. Bizim ciğerimiz yanmışken başkasının ciğerinin yanmasına göz yumamayız. Bu atık suya biran önce çare bulunsun.”

“Aileler perişan, yetkililer artık önlem alsın”

Yaşanan üzücü olayın bir daha yaşanmaması için yetkililerin biran önce önlem alınması gerektiğini belirten köy sakinlerden Lokman Koç da, suyun derinliğinin 3 metreyi geçtiğini ve büyük tehlike saçtığını dile getirdi. Çocuklarını kaybeden ailelerin perişan bir halde olduğunu kaydeden Koç, “Allah bu acıyı kimseye tattırmasın.” diye konuştu.

Acılı aileler, köydeki camilerde taziyeleri kabul ediyor. (M. Salih Keskin – İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir