• DOLAR 32.548
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2427.683
  • ...
Ceylanpınar'da hacı kafilesi dualarla uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ceylanpınar Müftülüğü tarafından Zahiriye Camii’nde “Hacı Adaylarını Uğurluyoruz” programı düzenlendi. 

Kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına hitap eden İlçe Müftüsü Usame Anlağan, hac ibadetinin faziletlerini anlatarak hacı adaylarına tavsiyelerde bulundu.

Hacı adaylarına sabırlı olmayı tavsiye eden Anlağan, “Hacı gidecek kardeşlerimiz sabırlı olmalıdır. Hacda aşırı kalabalıktan dolayı çoğu zaman insan bunalabilir. Buna karşı Müslümanlar sabırlı ve hoşgörülü olmalıdır. Otobüse binerken, namaz kılmaya giderken, tavaf yaparken ve abdest alırken kısacası her durumda Müslümanların sabırlı olması gerekiyor.” dedi.  

Hacı adaylarından dua talebinde de bulunan Anlağan, özelikle Türkiye’ye dua etmelerini istedi.

Kutsal topraklara giden hacı adayı Mehmet Sağlam, “Hacca gitmek kadar güzel bir duygu yoktur bence. Allah’u Teala bütün Müslüman kardeşlerimize kutsal topraklara gitmeyi nasip etsin. İnşallah selametle gidip geliriz.” şeklinde duygularını dile getirdi.

Bir başka hacı adayı Abdulaziz Akgül ise “Allah’u Teala bütün Müslümanlara nasip etsin. Allah tüm Hacca giden Müslümanların ibadetini kabul etsin. Hacca gitmek gerçekten çok güzel bir duygu Allah gönlü olan herkese Peygamber Efendimizin bastığı, yaşadığı toprakları görmeyi, havasını teneffüs etmeyi nasip etsin.” ifadelerini kullandı.   

Hacı adayları akraba ve sevenlerinin uğurlamasıyla Şanlıurfa Havalimanı’na gittikten sonra kutsal topraklara yolculukları başlayacak. (Mustafa Kaynak - İLKHA) 





















Bu haberler de ilginizi çekebilir