• DOLAR 32.57
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2427.2
  • ...
Kur'an kursu öğrencilerine yüzme ve bisiklet turu etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Diyarbakır’da Yaz Kur’an kurslarına okuyan öğrencilere yüzme ve bisiklet turu etkinlikleri düzenlendi. Yapılan etkinliklerde çocukların mutlulukları yüzlerinden okundu.

Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Olimpik Yüzme Havuzunda, Diyarbakır’ın çeşitli cami ve Kur’an kurslarından gelen öğrenciler eğlenceli vakitler geçiriyor.

Diyarbakır Olimpik Yüzme Havuzu tesis amiri olan Meki Azizoğlu, Gençlik Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı olan protokol gereği her sene 20 bin öğrenciye hizmet verdiklerini söyleyerek şu ana kadar 10 bin öğrenciye hizmet verdiklerini belirtti.

Çocuklara burada yüzme de öğrettiklerini ifade eden Azizoğlu, bu tür etkinlikler vesilesiyle çocukların camiye olan bağlarının daha güçlendiğini dile getirdi. Azizoğlu, her ailenin çocuğunu kötü ortamlarda uzak tutmak için onlara sahip çıkması gerektiğine dikkat çekti.

Yüzme etkinliğine katılmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Kur’an kursu öğrencilerinden Ömer Pamuk, yaşıtlarını camiye gitmeleri konusunda teşvik etti.

Etkinliği düzenleyenlere teşekkür ettiklerini söyleyen Pamuk, “Bu etkinlikler ile dışardan çok sayıda öğrencileri camiye alıştırdılar. Birçok kişi camiye geldi ve Kur’an öğrendi.” şeklinde konuştu.

Bisiklet turu etkinliğine katılan Heybet Zeki Doğan, “Biz Kur’an Kursunda hem Kur’an öğreniyoruz hem de kendi aramızda masa tenisi, bilgisayar gibi oyunlar oynuyoruz. Bisiklet de sürüyoruz. Yüzme ve halı saha gibi etkinlikler de  yapıyoruz burada.” diye belirtti.

Recep Dorak isimli öğrenci ise Yaz Kur’an Kursu etkinlikleriyle hem dinlerini öğrendiklerini hem de doyasıya eğlendiklerini ifade etti.

Kursa gelmeyen çocuklara çağrıda bulunan Dorak, “Çocuklar, burada dinini öğrenip kötü yola gitmeyeceklerini anlamalılar. Aileleri de bu konuda onlara yardımcı olmalıdır.” dedi.

Kayapınar İlçe Müftülüğü Gençlik Merkezi’ndeki kız çocuklarının eğitimiyle ilgilenen Ayfer Oral, “Burada Gençlik Merkezinde, çocuklarımızı dışarıdan alıp tamamen camiye, eğitim yuvalarına alıştırmaya çalışıyoruz. Sokaktaki kötü alışkanlıklarına engel olmak burada güzel alışkanlıklara vesile olmak için çabamız bu yönde. Burada yaklaşık olarak 70 erkek öğrencimiz 45 tane de kız öğrencimiz mevcut. Ailelerin, çocukları özellikle küçük çocuklarını Kur’an kurslarına Gençlik Merkezlerine gönderme tavsiyelerinde bulunuyoruz. Bu onlar için çok faydalı olacaktır.” diye konuştu. (Hüseyin Genel, Emrah Deniz- İLKHA)







































Bu haberler de ilginizi çekebilir