• DOLAR 32.514
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2436.094
  • ...
`Babam da yeniden yargılanmalı ve iade-i itibar yapılmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami kimliğinden dolayı kumpas sonucu müebbet hapis cezasına mahkum edilen Abdullah Arasan'ın Mardin'de yaşayan çocukları, İLKHA`ya babalarının paralel yapı mağduru olduğunu söylerek bu mağduriyetin giderilmesini talep ettiler.

Yaklaşık 17 yıldır cezaevinde tutulan Abdullah Arasan'ın oğlu Mehmet Arasan, babasının 2000 yılında gözaltına alındığını, bir ay boyunca FETÖ'nün polisleri tarafından işkenceye maruz kaldığını söyledi.

“İşkence seanslarında FETÖ`nün kasetlerini dinlettiriyorlardı”

Babasının bir ay boyunca işkence gördüğünü anlatan Arasan, sözlerine şöyle devam etti: “Babam dindar kimliğinden dolayı FETÖ'cü polisler tarafından gözaltına alındı. Bir ay boyunca bu polisler kendisine işkence yaptı. Babam, işkence seanslarında kendilerine Fethullah Gülen'in kasetlerini dinlettiklerini söyledi. Hatta bu polisler, işkence seanslarına namaz molası dahi vermişler. Babam bir ay boyunca Gaziantep'te işkence altında kaldı. Bir ayın sonunda Gaziantep cezaevine konuldu. Bir kaç gün sonra tekrar hukuksuz bir şekilde bu yapının polisleri tarafından cezaevinden çıkarılarak gözaltına alındı.”

“6 ay boyunca babam gözaltında kaldı”

O dönemde yaklaşık 6 ay boyunca babasının nerede olduğunu bilmediklerini anlatan Arasan, babasının bulunması için yetkili kurumlara dilekçeler verdiklerini, 6 ayın sonunda babasının gözaltında olduğunu öğrenebildiklerini anlattı.

Arasan, “Babam hakkında hiçbir suç ve delil olmamasına rağmen müebbet hapis cezası verdiler. Yaklaşık 17 yıldır cezaevinde. Babamın avukatı olan Halis Yetkiner, Adana 7. Ağır Mahkemesi'ne gelen bütün 28 Şubat mağduru dosyaların ceza aldığını kaydetti. Bu dosyadaki birçok insan müebbet hapis cezası aldı.”  

Babasının dosyasına tekrar bakılmasını istediklerini belirten Arasan, babasına müebbet hapis cezası verildiği zaman büyük bir şok yaşadıklarını dile getirdi. Arasan, “Avukatlar bunun FETÖ'nün hakim ve savcıları tarafından bilinçli bir şekilde yapıldığını dile getirdi. FETÖ'nün yaptığı dinlemeler, haksız ceza vermeler, yargıdaki adamları tarafından istemediklerini suçlu ilan etme gibi yaptıkları haksızlıklar ortaya çıkmış oldu. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un FETÖ tarafından mağdur edilen ailelere iadeyi itibar verileceği ve mağduriyetlerinin giderileceğini söyledi. Bu bize de bir ümit oldu. Bunun sözde kalmamasını diliyoruz. Babam 17 yıldır haksız ve suçsuz bir şekilde cezaevinde kalıyor. Babam da yeniden yargılanmalı ve iade-i itibar yapılmalı.”

“Babamla tek bir hatıram bile yok”

Arasan'ın kızı Gülsüm Arasan ise babası tutuklandığı zaman çok küçük olduğunu, bu nedenli FETÖ'nün mağduru olan babasıyla bir hatırasının dahi bulunmadığını söyledi. Babasının yokluğu nedeniyle çok sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Arasan, annesinin 8 çocukla ağır bir mücadele verdiğini ve tek başına çocukları büyütmeye çalıştığını dile getirdi.

“Biran önce babama kavuşmak istiyorum”

Annesinin daha fazla buna dayanamayarak yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle vefat ettiğini anımsatan Arasan, konuşmasını şöyle tamamladı; “Annemin bu şekilde ölmesine FETÖ'cüler sebep oldu. Babasızlığın acısını yaşarken onun üzerine annemin ölümü acımızı daha da büyüttü. Kız çocukları için baba çok önemlidir. Benim için onun yerini kimse dolduramaz. Ben babamdan mahrum kaldım. Ona doyamadım. Biz kesinlikle hakkımızı helal etmiyoruz. İki dünyada da iki elim, bunların yakasındadır. Allah hakkımızı onlara bırakmasın. Bunu bile onlara az görüyorum. Benim çektiğim acıyı ancak Allah bilir. Biran önce babama kavuşmak istiyorum.”

“İslami kimliğinden dolayı PKK ve PDY`nin hedefi haline geldi” 

Babası tutuklandığı zaman 4. sınıf öğrencisi olduğunu aktaran Hüseyin Arasan ise babasının İslami kimliğinden dolayı hem PKK`nin hem de paralel yapının hedefi haline geldiğini dile getirdi. Babasının gördüğü işkenceden dolayı hastalandığını belirten Arasan, babasının işkencelere rağmen hiçbir şekilde suçlamaları kabul etmediğini söyleyerek, bunlara rağmen FETÖ'nün hakimleri tarafından babasına müebbet hapis cezası verildiğine dikkati çekti. (M. Salih Keskin – İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir