• DOLAR 32.388
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.612
  • ...
Gazze`de işitme engellilerin ilk üniversite mezuniyeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze Şeridi'ndeki İslam Üniversitesi işitme engelli ve işitme zorluğu çeken öğrencilerden oluşan ilk mezunlarını verdi.

Körfez İşbirliği Teşkilatı (KİK), Katar El-Fahura eğitim kampanyası tarafından finanse edilen, Katar ve Filistin Kızılay Örgütleri ile farklı kurumlar tarafından hayata geçirilen proje kapsamında İslam Üniversitesinde önlisans düzeyinde eğitim gören 81'i kız 33'ü erkek olmak üzere 114 işitme engelli ve işitme zorluğu çeken öğrenci mezun oldu.

İslam Üniversitesinin konferans salonunda düzenlenen mezuniyet törenine Katar'ın Gazze'yi Yeniden İmar Komitesi Başkanı Büyükelçi Muhammed el-İmadi ve eğitimi destekleyen diğer kurumların temsilcileri de katıldı.

Mezuniyet töreninde konuşan İmadi, yetenekleriyle dünyayı sürekli şaşırtan Filistinli öğrencilerin mezuniyet töreninde konuşmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

'İMADİ'DEN MEZUN OLAN BEKAR ÖĞRENCİLERE 500, EVLİLERE BİN DOLAR HEDİYE'

Filistinlililerin acılarını hafifletmeye çalışan Katar Emirinin, hükümetinin ve halkının selamını getirdiğini kaydeden İmadi, mezun olan bekar öğrencilere 500, evlilere ise bin dolar hediye verileceğini belirtti.

İslam Üniversitesi Engelli Öğrencilere Yardım Koordinatörü Bahattin Serhan, bu mutlu atmosferde bilgisayar ve teknolojiye ilişkin ön lisans programlarını tamamlayan işitme engelli ve işitme güçlüğü çeken öğrencilerin mezun olduğunu ifade etti.

Öğrencilere uygun eğitim ortamı sağladıklarını, onlara uygun eğitim araç-gereci kullandıklarını ve staj yaptırdıklarını söyleyen Serhan, gelecek eğitim-öğretim döneminde engelli yeni bir grup öğrencinin eğitimine başlayacağını kaydetti.

İlk kez 2014'te İslam Üniversitesi, işitme engelli ve işitme güçlüğü bulunan öğrenciler için teknoloji ve bilgisayarla ilgili çeşitli alanlarda ön lisans programı başlatmıştı.
Gazze Sosyal İşler Bakanlığı verilerine göre, Gazze Şeridi'nde 18 yaş altı bin 243, 18 yaş üstü 2 bin 409 işitme engelli bulunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir