• DOLAR 32.36
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.158
  • ...
Başyaver diğer yaverlerle görevlendirme toplantısı yapmış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FETÖ/PDY`li askerlerin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Kara Yaveri Piyade Binbaşı Mete Semercioğlu, verdiği ifadede, Başyaver Ali Yazıcı tarafından 14 Temmuz`da görevlendirme toplantısı yapıldığını söyledi. İşte Semercioğlu`nun ifadesinden çarpıcı bölümler:

BİLGİLERİ BANA İLETİN: 14 Temmuz günü saat 10.00`da Çankaya Köşkü`nde yaverlerle toplantı yaptık. Başyaver Ali Yazıcı, cep telefonlarını toplantıya sokmamamızı emretti. Yazıcı, “Sayın Cumhurbaşkanı`mızdan izin almadan geldik. Hepimiz Ankara`dayız, ne oluyor ne bitiyor haber alamıyoruz. Dağılalım herkes gittiği yerde bilgileri alıp bana bildirsin” dedi. Deniz Yaveri`ni İstanbul`da, Hava Yaveri Binbaşı Erkan Kıvrak`ı Ankara`da ve beni Antalya`da görevlendirdi. Bulunulan illerde Sayın Cumhurbaşkanı`mızın programlarıyla ilgili elde ettiğimiz bilgileri önce bana, benim de kendisine iletmemi, bununla birlikte aynı gün öğleden sonra herkesin görev yerlerine gitmelerini emretti.

‘ANTALYA`YA NE ZAMAN GEÇİLECEK?`: Sayın Cumhurbaşkanı`mızın yedek makam şoförünü arayarak başyaverin makam aracında bulunması gerekeceğinden bayraklı ve forslu makam aracı ile çıkış olup olmayacağını sordum. Kendisi de olmayacağını, olursa bilgi vereceğini söyledi. Aynı gün öğleden sonra Sayın Cumhurbaşkanı`mızın pilotunu arayarak “Marmaris`ten cumartesi gününden önce Antalya`ya helikopterle intikal olur mu?” diye sordum. Pilot, “Büyük ihtimalle cumartesi günü Antalya`ya intikal edilir” dedi.

OTELİN İSMİNİ BİLDİRDİ: Hava Yaveri Binbaşı Erkan Kıvrak, Cumhurbaşkanı`mızın Marmaris`te Grand Yazıcı Turban isimli otelde kaldığı bilgisini verdi.

BAŞBAKAN`I DA SORDU: Yazıcı, “Senden özel bir isteğim var, Başbakan cuma akşamı İstanbul Tuzla`daki konutunda mı kalacak? Bunu bana öğren, bildir” dedi. Ben de Başbakan`ın özel kalem müdürü Zafer Çubukçu`ya mesajla, “Cumartesi günü tersanede yapılacak törene Tuzla`daki konuttan mı geçersiniz?” diye sordum, “Büyük ihtimalle öyle olur” şeklinde cevap verdi. Bu bilgileri Yazıcı`ya aktardım.

HABERTÜRK

Bu haberler de ilginizi çekebilir