• DOLAR 32.609
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2496.512
  • ...
`Allah onların tuzaklarını başlarına geçirdi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD destekli gerçekleşen FETÖ/PDY`nin 15 Temmuz darbe girişimini protesto gösterileri, PTT kavşağındaki 15 Temmuz Direniş Meydanı`nda halkın yoğun katılımıyla  devam ediyor.

Programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu,  Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer, Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, İl Müftüsü Mecit Can, Bingöl eski milletvekillerinden Mahfuz Güler, Eşref Taş, Fevzi Berdibek, ilçe ve belde belediye başkanları, kaymakamlar ile kurum amirleri ve binlerce vatandaş katıldı.

“Allah onların tuzaklarını başlarına geçirdi”

Kalabalığa hitap eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “15 Temmuz gecesi, o karanlık gece, o hain FETÖ terör örgütü ve onun arkasındaki güçler bu ülkeyi bölmeye çalıştılar. Bu milleti parçalama çalıştılar ama Cenab-ı Allah onların tuzaklarını başlarına geçirdi. Onların yapmak istediklerini tam tersine çevirdi. Onlar bölmek istedi, Cenab-ı Allah birleştirdi. Kalplerimizi, değişik siyasi görüşleri, değişik etnik kökenleri, mezhepleri birleştirdi ve bütün millet tek yumruk olarak dedik ki artık bu ülkede darbelere geçit yok, o eski günler bitti. Her şeyden önce Rabbimiz olmasa, onun esirgemesi olmasa, onun lütf-u keremi olmasa böyle günleri göremezdik. Cenab-ı Allah'a şükürler olsun, Cenab-ı Allah bu birliğimizi daim eylesin İnşallah.” dedi.

Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun ise, “İşte sizler bu meydanlara sığmadan yeniden bir tarih yazmaya başladınız ve 24 gündür buradan tüm Türkiye'ye seslenerek, Avrupa'ya, ABD'sine, cuntasına, 'biz Bingöl'üz, beraberiz ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasındayız' dediniz." diye belirtti.

“Tüm Dünya`daki emperyalist güçlerin selası okunduğu için rahatsız oldular”

Konuşmasına, Kadınıyla, yaşlıysa, genciyle, meydanlarda şerefli bir duruş gösterip bekleyenlere teşekkür ederek başlayan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger,  “15 Temmuzdan beri beni en çok mutlu eden hanımefendi kardeşlerimizin duruşuydu. O hainlerin karşısında kahramanca bir duruş sergilediler. Bir de gençlerimize bir şey söylemek istiyorum. Biz bu bilgisayar telefondan dolayı çok memnun değildik.  Ellerinde cep telefonu olan çocuklarımıza bile bu işin sonu nereye gidecek diye sitem ediyorduk ama şunu gördük bu gençler bizi mahcup etti. 15 Temmuz gecesi en kahramanca, cesurca, yiğitçe davranan bizim o gençlerimizdi. Allah bin defa o gençlerimizden razı olsun. Biz topyekûn bir millet olarak asil bir duruş sergiledik. Biz bu cuntacıların karşısında asil bir duruş sergiledik. Biz bu milletle ne kadar iftihar etsek azdır. Bu kahpeler 15 Temmuz`dan bu yana hocalarımızın sala okumasından rahatsız oluyorlardı. Niye rahatsız olduklarını biliyor musunuz? Türkiye`deki oligarşik düzenin salası okunduğu için değil; dünyadaki emperyalist güçlerin salası okunduğu için rahatsız oldular.” şeklinde konuştu.

“Binlerce mazlum bu darbeci paralel yapının mağdurudur”

Mitingde bir konuşma yapan HÜDAPAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, FETÖ/PYD`nin geçmişte mağdur ettiği insanları hatırlattı.

Darbenin arkasındaki güçlere işaret eden Tasalı, “Bu darbenin arkasında büyük şeytan Amerika ve NATO var, dolayısıyla ülke olarak bunlarla ilişkilerimizi gözden geçirmemiz gerekir. Zira onlar bu darbeyi besleyen ana unsurdur. Darbeciler oralarda beslendiler. Bu paralel yapı yıllardır, her yere sızdı. Binlerce mazlum, mustazaf, kumpaslar sonucunda gözaltına alınarak cezaevlerine atıldı. Her ne kadar onlar burada değillerse kendi evlatları buradalar. Dolayısıyla yetkililere sesleniyorum. Bu kumpaslar sonucu 24 yıl, 48 bayramdır, annesini, babasını ve çoluk çocuğunu demir parmaklıklar arasında özlem ve hasretle bekleyen mazlumlar var. Kimisi yine yıllardır ailelerinden uzak Avrupa`da hicretleri yaşayarak, hasretle memleketlerini ve ailelerini özlemektedir. Bu mağdurların hakları mutlak süratle iade edilmesi gerekir.” diye konuştu.

Programda ayrıca CHP Bingöl Başkanı Ahmet Bazencir, AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, MHP Bingöl İl Başkanı Nizamettin Alas, Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Nusret Aytunç ve Büyük Birlik Partisi Bingöl İl Başkanı Av. Muammer Çolakoğlu da birer selamlama konuşması yaptı.  (Nihat Kanat-İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir