• DOLAR 32.511
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2490.85
  • ...
Van'da on binlerce halk darbe nöbetinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD destekli cuntacı askerlerin 15 Temmuz’da kalkıştığı darbe girişiminin ardından başlayan meydan nöbetlerinin 24’üncü gününde Van Beşyol Meydanı’nda büyük bir coşkuyla devam etti.

Darbeye Hayır Platformu öncülüğünde düzenlenen mitinge, Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Van Valisi İbrahim Taşyapan, HÜDA PAR İl Başkanı Rasim Saygın, Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, SP İl Başkanı Özay İlhan, MHP İl Başkanı Salih Güngöralp, YYÜ Rektörü Peyami Battal, kurum amirleri, STK temsilcileri ve binlerce halk katıldı.

İlk günkü coşkuyla ellerinde Türkiye ile Tevhid bayraklarıyla dolduran on binlerce vatandaş, Beşyol Meydanı’nda attıkları sloganlarla darbe girişimine tepkisini yineledi.

İstanbul Yenikapı Miting Alanı’nda düzenlenen mitingin sona ermesiyle Beşyol Meydanı’nda kısa bir konuşma yapan Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, “Bu gece Türkiye için Türkiye’nin tarihi açısından çok önemli bir gecedir. Tarihte hiçbir zaman bu kadar siyasi partiler biraraya gelmemişti. Genel Kurmay Başkanı’ndan, Diyanet İşleri Başkanı’na kadar ve Yüksek Yargının başkanlarına kadar Türkiye’nin her köşesinde gelenlerle herkes Yenikapı’daydı. Ülkemiz tarihi günlerden geçti. Rabbimize hamdolsun şehitler verdik, gazilerimiz var ama bütün bunlar milletimizi de birleştirdi.” dedi.

15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminden sonra oluşan birlik ve beraberliğe dikkat çeken Atalay, “Bildiğiniz gibi bu yıl meclis yaz tatiline girmedi ve Salı gününden itibaren meclis yine çalışmalarını sürdürecek. Rabbimize hamd edelim, birbirimizi daha çok sevelim, komşumuzu, hemşerimizi, akrabamızı daha çok arayalım. Siyasi partilerimizin başkanlarını her sabah burada nöbete katılmalarını hepimiz gördük. 15 Temmuz’un bir kahramanı da basınımızdır. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Bunlar devam ettikçe bu millete Allah’ın izniyle kimsenin gücü yetmez.” ifadelerini konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra, siyasi il başkanlarının halkı selamlamasıyla meydan nöbetlerinin 24’üncü günü sona erdi. 

Öte yandan, bu gece finali gerçekleşen darbeye karşıt mitinginin 11 Temmuz gecesine kadar devam edeceği açıklandı. (Yılmaz Sönmez-İLKHA) 

















Bu haberler de ilginizi çekebilir