• DOLAR 32.351
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.823
  • ...
Batman'da on binler darbe nöbetinde buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz Cuma akşamı yaşanan ABD destekli darbe girişimine karşı tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da meydanlara inen vatandaşların darbe nöbeti, 24’üncü gününde  de tüm coşkusuyla devam ediyor.


Meydanı ellerinde Türkiye ile Tevhid bayraklarıyla dolduran on binlerce vatandaş, Valilik önünde attıkları sloganlarla darbe girişimine tepkisini yineledi.

HÜDA PAR ve kendisine yakın STK’lar ile AK Parti, Saadet Partisi, Peygamber Sevdalıları Platformu ve Düşünce ve İnanç Platformu Bileşenleri darbe nöbetine desteğini sürdürmeye devam ediyor.

Coşkunun hiç eksik olmadığı alanda kurulan platforma çıkan sanatçılar, Kürtçe ve Türkçe seslendirdikleri birbirinden güzel ilahilere halk hep bir ağızdan eşlik etti.

Saat 17.00’da başlayan programda kurulan platforma çıkarak halka hitap eden HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.

15 Temmuz gecesinin sadece bir darbe girişimi değil, küresel emperyalizmin Türkiye’yi de içine alan yeniden dizayn etmenin bir cephesinden ibaret olduğunu söyleyen Doğru, “Bu girişim, ülkemiz ve ümmet üzerinde kirli hesabı olan şer güçlerin yerli kuklaları tarafından yapılan hain ve alçakça bir teşebbüstür. Allah’ın yardımı ve halkımızın destanımsı girişiyle göğüslerini tanklara, toplara F-16 lara siper eden kahramanların mücadelesi neticesinde büyük bir felaket atlatılmış oldu. Ama bitmedi. Asıl mücadele yeni başlamıştır. Halk iradesine sahip çıkmış bu iradesi bundan sonra devleti yeniden yapılandırmanın başlangıcı olarak görüyoruz.” dedi.

“Dik duruş, İslam coğrafyasına ve bütün dünya mazlumlarına kurtuluş umudu oldu”

Halkın inancına, maslahatına ciddi bir tehlike söz konusu olduğundan ilk saatten itibaren bütün bedelleri göze alarak meydanlara indiklerini vurgulayan Doğru, “Bu izzetli duruş ve rabbe dayanma neticesinde Ebabillerin çağdaş Ebrehe tanklarına galip gelmesine vesile oldu. Bugün bu meydanlardaki görüntü, sizlerin dik duruşunuz İslam coğrafyasına ve bütün dünya mazlumlarına kurtuluş umudu oldu. Bu darbenin arkasında kimlerin olduğu bir bir ortaya çıkmaktadır. Büyük şeytandan melun İsrail’e Avrupa’dan diğer tüm şer odaklarına kadar bu girişim başarıya ulaşması için destek verdiler. Küresel emperyalizmin Türkiye üzerinde bir girişim olduğunu, bölgeyi yeniden dizayn etmeye yönelik olduğu görüldü.” diye konuştu.

“Hainlerin mağdur ettiği cezaevlerinde bulunanlar yeniden yargılanmalıdır”

“Bu ihanet çetesi yıllardır bu halka türlü türlü zulümler yaptı diyen Doğru, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Binlerce insan bunların ellerinden mağdur edildi. İktidara çağrımız şudur; bunların hakim ve savcılarının verdiği kararlarla mağdur edilenlerin mağduriyetleri hemen giderilmelidir. Kim olursa olsun iadeyi itibarları verilmeli. Yine aynı şekilde halen cezaevlerinde bulunanların yeniden yargılanmaları sağlanmalıdır. Aynı şekilde bu saatten sonra çıkarılacak yasalar bu halkın inancına örfüne uygun olmalıdır. Bir daha bu tür girişimlerin olmaması için kanunlar ve müfredatlar dizayn edilmelidir.”

Daha sonra platforma çıkan AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar ve Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat birer konuşma yaparak darbe girişimini lanetledi.

Ardından alana gelen Vali Ahmet Deniz, Ak Parti Milletvekili Ataullah Hamidi, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, İl Jandarma Komutanı Hüseyin Topuz, İl Emniyet Müdürü Necati Deniz, halkla iç içe İstanbul Yenikapı Mitin Alanı’nda yapılan mitingi seyretti.

“Ülkeyi peşkeş çekmek için 40 yıldır program yapmışlar”

Miting bitinin ardından söz alarak kısa bir konuşma yapan Ak Parti Milletvekili Ataullah Hamidi, “Edirne’den Hakkâri’ye kadar bu halk milli iradeye, inancına, camisine, ezanına sahip çıkmıştır. Bu cennet vatanımızı her fırsatta bölmek isteyen hainler her zaman çıkmıştır. Ama hiçbir zaman böylesi bir hain grup çıkmamıştır. Bunlar bir darbe peşinde değil, bunlar aziz ülkemizi başkalarına peşkeş çekmek için 40 yıldır program yapmışlardır. Bunlar sadece maşa olarak kullanılmışlardır. Bunları yöneten güçler vardır. İslam aleminin kalkınmasını hazmetmeyen hain güçler vardır.” ifadelerini kullandı.

“Bu kale düşerse alemi İslam düşecek”

Ardından on binlere hitap eden Vali Ahmet Deniz, bu Anadolu coğrafyasının herkes için son bir kale olduğunu belirterek, “Bunu bu hain Fethullahçı Terör Örgütünü kullananlar da biliyor. Bu kale düşerse gönül coğrafyamız düşecek. Bu kale düşerse alemi İslam düşecek. Onun içindir ki, Cumhurbaşkanımızın şahsında bu millete, vatana, bayrağa saldırıyorlar. Ama bilmediler ki, burada vatanı, ezanı için ölmeyi bilen bir millet var. Bu millet bu vatanı işgal ettirmez. Onun için biz bir ve beraber olmak zorundayız. Fatihin torunlarıyla, Selahattin’i Eyyübi’nin torunları bir ve bütün olduğu sürece hiç kimse bu ülkenin bir taşını bile oynatamaz. Çünkü biz kardeşiz, o güzel peygamberin ümmetiyiz.”

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Deniz, AK Parti Milletvekili Ataullah Hamidi, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, İl Jandarma Komutanı Hüseyin Topuz, İl Emniyet Müdürü Necati Deniz ve siyasi parti il başkanları platforma çıkarak hep birlikte halkı selamladı. (M.Fatih Akgül-İLKHA) 























Bu haberler de ilginizi çekebilir