• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
"Darbe girişimi sonrası kimin dost, kimin düşman olduğunu gördük"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz ABD destekli darbe girişimini protesto etmek amacıyla “15 Temmuz Demokrasi Meydanı”nına gelen binlerce Elazığlı, “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nde bir araya gelerek, FETÖ’nün darbe girişimini tel’in ettiler.

İstanbul’da düzenlenen “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” öncesi “15 Temmuz Demokrasi Meydanı”nda bir araya gelen vatandaşlara Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ milletvekilleri Ömer Serdar, Tahir Öztürk, Metin Bulut ve Ejder Açıkkapı, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yusuf Yüksel ve diğer siyasi parti liderleri katıldı.

Sıkça tekbirler getiren vatandaşlar darbeci askerler için idam sloganları attı. Elazığ Emniyet Müdürlüğü tarafından “15 Temmuz Demokrasi Meydanı”na çıkan Vali Fahri Bey Caddesi, İstasyon Caddesi, 1. Harput Caddesi, İzzet Paşa Caddesi, Şehit Yüzbaşı Tahir Caddesi araç trafiğine kapatıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileri halka hitap etti.

Serdar Tunç’un Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından vatandaşlara konuşma yapan HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yusuf Yüksel, 15 Temmuz darbe girişiminden ders alınması gerektiğini belirterek, “15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kimin bize dost olduğunu, kimin bize düşman olduğunu net bir şekilde gördük.  Batı’nın iç yüzünü gördük, onların düşmanca tavrını gördük. Bu musibet bizim için çok önemliydi ve bundan dersler çıkarmamız gerekiyor. Bu insanların 20 yıldır oluşturmuş olduğu mağduriyetlerin hükümetimiz tarafından giderilmesini istiyoruz. “ diye konuştu.

AK Parti Elazığ milletvekili Ejder Açıkkapı, darbe girişimi karşısında meydanlarda olan bütün vatandaşlara teşekkür ederek, “Bu ülkede hiçbir vatan haini kazanamayacak. Bundan sonra liderlerimizi darbelere teslim etmeyeceğiz. Recep Tayyip Erdoğan’ı size yedirmeyeceğiz.” dedi.

Milletvekili Ömer Serdar bu cuntayı daha önceden tanıdıklarını belirterek, “Bunların sivil uzantılarını biliyoruz. Gezi olaylarında toplumu ayrıştırmak istediler, 17, 25 Aralık sürecinde bürokratik bir kalkışmayla sivil iradeyi alaşağı etmek istediler. Biz bunların bu yüzünü görmüştük, ama bunların böyle bir ihanet içerisinde kendi milletine tankla, topla saldıracak kadar alçak olduklarını hesaplamamıştık.”  ifadelerini kullandı.

“Kendi vatandaşına, kendi polisine bomba ve kurşun yağdıran bu hainlerin durumu tamamen milletimiz tarafından görülmüştür” diyen Vali Murat Zorluoğlu “Bu alçakça kalkışmayı gerçekleştirenler anlaşılıyor ki çok uzun zamandır bunun hazırlığını yapmışlar, çok sinsi bir plan hazırlamışlar. Bu planlarını da 15 Temmuz gecesi uygulamaya koymaya çalışmışlar. Bütün hesapların üzerinde Allah’ın bir hesabı vardır, bunu unutmuşlar. Onlar tuzak kurdular, Allah’ta tuzak kurdu. Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır.”  diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından meydana kurulan ekranlarda vatandaşlara İstanbul’dan Demokrasi ve Şehitler mitingi canlı olarak izlettirildi. Günlerdir meydanlarda vatan nöbeti tutan Elazığlılar olaysız bir şekilde dağılarak evlerine gitti.( Ebubekir Yavuz-İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir