• DOLAR 32.562
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2424.38
  • ...
Muş halkı darbecilere tepki vermeye devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz ABD destekli darbe girişimine karşı düzenlenen protesto gösterilerine binlerce Muşlu vatandaş katıldı.

Muş belediye meydanında düzenlenen protesto gösterilerine Muş Valisi Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, Siyasi Parti ve  STK temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

Kuranı Kerim ile başlayan programda Muş Valisi Seddar Yavuz ve Belediye Başkanı Feyat Asya hitap etti.

Muş’ta görev yapmaktan ve Muş halkının darbeye karşı gösterdiği direnişten gurur duyduğunu ifade eden Vali Yavuz; ‘’Sizler sadece demokrasiye sahip çıkmadınız. Eğer halkımız sadece demokrasiye sahip çıktı dersek yanılmış oluruz. Sizler istilaya karşı çıktınız, sizler bayrağa sahip çıktınız. Ben gerekenleri söyledim zaten, ben size teşekkür etmek istiyorum. Büyüğünden küçüğüne herkese darbeye karşı göstermiş olduğu mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

Muş halkının Malazgirt ruhunu tekrardan dirilttiğini, ecdadının mirasına sahip çıktığını belirten Feyat Asya ise; ‘’Muş halkı bu gün Malazgirt ruhunu bir daha diriltmiştir. Muş halkı ecdadını mirasına sahip çıkmıştır. İlk günden beri kucağında çocuğuyla nöbet tutan annelerimiz destan yazmıştır. Bu zafer hepimizindir. Bu destanı beraber yazdık. Gazamız mübarek olsun. 15 Temmuz akşamı siz yiğit Müslümanlar yeni bir tarih yazdınız. Ruhunu şeytana satmış darbeci cuntacılara geçit vermediniz. Zalim ve zorbalara karşı şerefimizle durduk. 15 Temmuzda el ele eşi benzeri görülmemiş bir destan yazdınız, ülkeyi hain işbirlikçilere bırakmadınız.’’ İfadelerini kullandı.

Belediye meydanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı canlı yayınla dinleyen binlerce vatandaş Çarşamba gününe kadar nöbete davam sözü verdi. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir