• DOLAR 32.535
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2432.14
  • ...
"15 Temmuz'da milletimiz destan yazdı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te 15 Temmuz ABD’nin desteğiyle başlatılan askeri darbe girişimine karşı halkın gösterileri son günde de on binlerce Gazianteplilerin katılımıyla devam etti. 15 Temmuz gecesinden itibaren meydanları terk etmeyerek büyük bir azim gösteren vatandaşlar, 7’den 70’e her gece darbe karşıtı gösterilere katıldı.

Gaziantep Valiliği yanında bulunan meydanda düzenlenen darbe karşıtı gösteri Gazianteplilerden büyük bir ilgi görürken, yapılan konuşmalarda ise birlik ve beraberlik mesajı verilerek halkın direnişi tebrik edildi.

Türkiye’nin 81 ilinde gerçekleşen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Şaban Kondi’nin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Uğur Arslan'ın sunuculuğunu yaptığı programa on binlerce kişi Türkiye bayrakları ile meydanı doldurdu.

Programa Başbakan Yardımcısı Mehmet şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, AK Parti'li ve CHP’li Gaziantep Milletvekilleri, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İlçe belediye başkanları, HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat ve İl Yönetimi ile Başkan yardımcıları,  AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, BBP İl Başkanı İhsan Kaya, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Karalar, , MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, CHP İl Başkanı Hayri Sucu ile Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı.

Platforma çıkarak halkı selamlayan Milletvekilleri, Siyasi Parti İl Başkanları ile Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Programda bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 15 Temmuz gecesi milletin tarih kitaplarında yerini alacak bir destan yazdığını belirtti.

“Sizler bir destan yazdınız”

Şimşek, halka seslenerek, “Sizler bir destan yazdınız. Milletimiz bir destan yazdı. Bundan sonraki on yıllarda ve yüzyıllarda birlik ve beraberlik tarihi yazılırken Türkiye milletinin yazdığı destan mutlaka o kitaplarda ve eserlerde çok iyi bir şekilde yerini alacaktır.”dedi.

Türkiye’nin dört bir tarafında Alevsiyle, Sunnisiyle, Kürdüyle, Türküyle ve Arabıyla bütün etnik gruplar topyekûn illegal bir kalkışmanın karşısında büyük bir duruş sergilediğini belirten Şimşek, şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanımızın cesareti, feraseti ve liderliğinde ve milletimizin yine cesaretiyle biz aslında iyi planlanmış, iyi kurgulanmış ve son derece vahşi şiddet içeren bir darbe girişimini engelledik. Bundan dolayı sizlerle gurur duyuyoruz. Siz gazi şehrin kahramanları en büyük teşekküre layıksınız. Allah (c.c) sizden razı olsun. Biz bir daha bu ülkede bu türden bir kalkışma olmaması için biliyorsunuz 1859’dan beri bir takım kalkışmalar oldu. Şimdi biz Türkiye’de çok ciddi bir kurumsal reform yaptık. Artık bir daha asla bir darbe bu ülkede gündeme gelemeyecek. Çünkü darbeler aslında hukuk devletini yok etmek içindir. Darbeler hak ve özgürlükleri yok etmek içindir. Darbeler ülkeleri 30-40 yıl geriye götürür. Aslında 15 Temmuz’da siz geleceğinize sahip çıktınız.”

Tüm ülkenin birlikte hareket ederek, hak ettiği yere geleceğini söyleyen Şimşek, siyasi gerginlik ve iç savaş bekleyenlerin avuçlarını yaladığını vurgulayarak, “Bu millet top yekun bu ülkenin geleceği için birlik ve beraberlik için birlikte hareket ettiğimizde, hak ettiğimiz yere geleceğiz. Yıllardır bu ülkenin ne tür komplolarla tehditlerle karşı karşıya kaldığımızı gördünüz. Tüm bunlara rağmen ülke güçlü ve dayanıklı şekilde yoluna devam etti. Artık önümüz açık. Artık siyasi gerginlik bekleyenler avucunu yaladılar. İç savaş bekleyenler avuçlarını yaladılar. Gerilim bekleyenler, daha çok bekleyecekler. Biriz, beraberiz, kardeşiz.”ifadelerini kullandı.

“Türkiye 15 Temmuz akşamı en büyük felaketlerden birini yaşadı”

AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ise Türkiye’nin 15 Temmuz akşamı en büyük felaketlerden birini yaşadığını söyledi.

15 Temmuz gecesi Ankara’da olduğunu belirten Gül, “O gece kimimiz Ankara’da kimimiz Gaziantep’te, ülkemizin farklı yerlerinde idik. Ben Ankara’da o saatlerde bulunan bir kardeşiniz olarak ve meclise çok yakın bir yerde oturuyorduk. Uçaklar öyle bir aşağıdan uçuyordu ki anında Cumhurbaşkanımıza ulaştım ve bir darbe ve kalkışma olduğunu söyledik. O andan itibaren Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ile yapmış olduğu görüşmede ‘ölmek var, dönmek yok. Ölümüne bu vatanı koruyacağız’ diye o gece sizlerin de desteğiyle bu şanlı direnişi yaptık. İstiklal Marşı sanki 15 Temmuz için yazılmıştı, bir kez daha. İstiklal Marşımızı korumak için çıktık sokaklara. Millet tankların karşısına geçti, tanka selam durmadı.” şeklinde konuştu.

“15 Temmuz'dan bugüne kadar Allah için bu meydanlarda oldunuz”

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 15 Temmuz akşamı 300 binin üzerinde vatandaşın Gaziantep’in meydan ve sokaklarında destan yazdığını kaydetti.

Vali Yerlikaya, “Sizi iyi anlamayan, sizin geçmişinizi iyi bilmeyen ve bu milletten olmaktan utanan o şerefsizlere bu meydanda dersini verdiniz. Askerimizin elbisesini hak etmeden giymiş o teröristler, o üst akla hizmet eden o terörist başının emrinde hareket edenler şu anda bu şehrin zindanlarında yatıyor. 15 Temmuz'dan bu akşama kadar tüm gece, sabırla, Allah (c.c) için iman için bu meydanlarda oldunuz. Tek ses tek nefes oldunuz. Tüm dünyaya bir millet nasıl olur, onu gösterdiniz. Dünya artık bizi daha çok tanıyor. Yeni kapı bize tüm gönül kapılarımızı kardeşlik için açtırdı.”dedi.

“Bir daha darbe mi? Aklından bile geçirme…”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise “Namusu için canını veren gazi şehir. Türkiye siyasi tarihi kara lekelerle dolu yıl 1961 yeter söz milletindir diye çıktı. Rahmetli Menderes 1961’de onun boynuna ip asanlar kara tarihimizde başbakan asan bir tarih yazdırdılar. Yıl 2016 günlerden 15 Temmuz yeter dedik. Ve söz de, karar da milletindir, darbe tarihi sona ermiştir dedik. Her 10 yılda nedir bu çektiğimiz çile, bu bizim kaderimiz mi dedik, bu millet tam şahlanacağı sırada tam kendine geleceği sırada yeni Türkiye dediğimiz sırada her seferinde bu geriye dönüşe millet el koydu. ‘Korkaklar zafer anıtı dikemez’ dedi. Helal olsun size Gaziantep, helal olsun size Türkiye’m. Bu aşk ile bu Nene Hatunlar bizde olduğu sürece, bu analar bu dedeler, bu kardeşler bizde olduğu sürece 100 yıl önce gelen şerefsizlere nasıl derslerini 6 bin 613 şehit ile verdiysek. İnşallah 100 yıl sonra gelen aynı şerefsizlere FETÖ’nün askerlerine dur dedik. Bir daha darbe mi? Aklından bile geçirme.”ifadelerini kullandı.

“Zindanı medreseye çeviren Yusufiler için ivediyle harekete geçilmesi gerekiyor”

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat da konuşmasında paralel yapı tarafından mağdur edilen Müslümanları hatırlatarak, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından özellikle bu yapının mağdur ettiği insanların itibarlarının iade edilmesini istedi.

HÜDA PAR  olarak darbe girişiminin ilk gecesinden bugüne kadar meydanlarda hakla hep beraber olduklarını da vurgulayan Erat, şunları kaydetti:

“Gaziantep halkı geçmişte Şehitkâmil şehit olduğu zaman meydanlara çıkmıştı. Şehitkâmil’in annesine Fransızlar el uzattığı zaman meydana çıkmıştı. Bir de 15 Temmuz’da darbe girişimi ile beraber tüm kepenkleri kapatarak meydanlara inmişlerdir. Bizlerde HÜDA PAR olarak darbe girişiminin ilk gecesinden günümüze kadar meydanlarda sizlerle beraber olduk. Şehit verdik ve gazi verdik. Ama meydanları terk etmedik. Allah’a hamd olsun darbe şu an bertaraf edilmiş gözüküyor. Bir bir darbeciler bertaraf ediliyor. Tabi onlar bertaraf edilirken bir yandan onların mağdurları vardır. O mağdurlarında iadei itibar olunması gerekiyor. Özellikle zindanı medreseye çeviren Yusufiler için ivediyle harekete geçilmesi gerekiyor. Ve zalimlere şunu söylüyoruz; bizler her an teyakkuzdayız, gece gündüz demeden her an meydanları doldurabiliriz. Ona göre adım atın, haddinizi bilin diyorum.”

AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ise 15 Temmuz gecesi cuntacıların ummadıkları bir millet direnci ile karşılaştığını ifade ederek, “Bugünde bu meydanı doldurdunuz. Allah (c.c) sizlerden razı olsun. 15 Temmuz akşamını hatırlayın. 15 Temmuz akşamı bu meydan en az beş katı dolmuştu. Niçin sizlerin, Türkiye’nin ve ümmetin geleceği için. Askeriyenin içine sızmış olan asker kıyafeti giymiş olan o teröristler, maalesef 15 Temmuz akşamı beklemedikleri bir şeye uğradılar. Başarısız bir darbe teşebbüsünde bulundular.”diye konuştu.

“Türkiye dost ve müttefik anlayışını yeniden gözden geçirmeli”

Türkiye’nin dost ve müttefik anlayışını yeniden gözden geçirmesi gerektiğinin altını çizen Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Karalar, “Bizim bu darbe girişimden iyi dersler çıkartmamız gerekiyor. Biz elbette ki şunu diyoruz. Bizim şer gördüklerimizde hayır, hayır gördüklerimizde şer vardır. Her şeyin en iyisini bilen cenabı Allah’tır. Onun için biz inanıyoruz ki bu darbe girişimde önemli şeyler olmuştur. Türkiye milleti kendine gelmiştir. İnşallah özüne dönecektir.”değerlendirmesinde bulundu.

CHP İl Başkanı Hayri Sucu, “Darbe girişimine tepkiyi her zaman destekledik. Gaziantep, Türkiye'ye ve dünyaya örnek oldu. Fethullah değil kimse darbeye kalkışamayacak. Bu millet bu sokaklara indikten sonra kimse darbeyi göze alamaz Türkiye'de.”ifadelerini kullandı.

MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan ise “Az önce birlik ve beraberliğimizi tüm il başkanlarımızla, STK başkanlarıyla paylaştık. 15 Temmuz’da damarlarımızdaki asil kanı gösterdik. Bu kültür devam ediyor. Allah yolundayız ne mutlu bize. 22 günde sahip olduğumuzu 22 asra yayacağız. Yarından itibaren büyüyeceğiz, kazanacağız, lider ülke Türkiye olacağız.”dedi.

Sık sık tekbir ve sloganların atıldığı meydanda, İl Müftüsü Ahmet Çelik, tarafından ise 15 Temmuz’da şehit olanlar için dua edildi. Vatandaşlar daha sonra da meydana kurulan dev ekranlardan İstanbul Yenikapı mitinginde yapılan konuşmaları canlı olarak izledi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 





















































































Bu haberler de ilginizi çekebilir