• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.86
  • ...
Başbakan Yıldırım: Topraklarımızı işgal edeceklerdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MHP Lideri Bahçeli, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve Genelkurmay Başkanı Akar`ın ardından platforma gelen Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminde bulunanları işaret ederek, "Bunlar engereklerdir, bunlar aşımıza ekmeğimize göz koyanlardır." dedi.

"Burada biziz, beraberiz, bugün hep birlikte Türkiyeyiz." diyen Yıldırım, 97 yıl önce 19 Mayıs 1919`da İzmir'in işgaliyle Sultan Ahmet Meydan`ında 100 binlerin toplandığını anımsatarak, şunları söyledi:

"Minarelerden selalar yükseliyordu, düşman uçakları kalabalığın üzerinden uçuyordu. Ama hiç kimse başını eğmedi, hiç kimse ölümden korkmadı. Kürsüye çıkan Halide Edip, o muhteşem topluluğa, 'Toprağın üzerinde şerefsiz yaşamaktansa altında şerefle yatarız'. İşte 97 yıl önce bu aziz millet, toprağın altında şerefiyle yatanlar sayesinde toprağın üzerinde şerefle yaşıyor."

“Allah şerleri hayra çevirir, bizi öldürmeyen her darbe bizi daha da güçlendirir”

15 Temmuz akşamının bir işgal girişimi olduğunu, FETÖ`nün ihtilal teşebbüsüyle karşı karşıya kaldıklarını belirten Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti:

"Üzerimizden uçaklar uçtu, tanklar caddeleri işgal etti, asker kıyafetindeki teröristler silahlarıyla millete kan kustu. Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız milleti meydanlara davet etti. Yine selalar okundu, ezanlar başta başa Türkiye'de yankılandı. İşte bu aziz millet, İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de 81 vilayette hep birden şunu söyledi, 'Toprağın üzerinde şerefsiz yaşamaktansa, toprağın altında şerefle yatarız, şehit oluruz, gazi oluruz'. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda destan yazan bu millet, aynı ruhla 15 Temmuz destanını da yazdı. 15 Temmuz ikinci Kurtuluş Savaşı'dır. Allah'a hamdolsun, toprağın altında şerefiyle yatan şehitlerimiz sayesinde bugün bu topraklarda şerefimizle, bağımsızlığımızla, kardeşliğimizle bir olarak, beraber olarak yaşıyoruz. Güya Türk askeri kılığına girip topraklarımızı işgal edeceklerdi. Sanki bu milletin iradesini çalacaklardı. Allah şerleri hayra çevirir, bizi öldürmeyen her darbe bizi daha da güçlendirir. İşte burada olduğu gibi…"

Başbakan Yıldırımın ardından TBMM Başkanı İsmail Kahraman platforma gelerek konuşmasına başladı. (Zeki Aras, Muhsin Şenol - İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir