• DOLAR 32.531
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2486.097
  • ...
SON DAKİKA
Diyarbakır'da darbe nöbeti son gönünde devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’da 15 Temmuz tarihinde ABD desteğiyle başlatılan askeri darbe girişimine karşı halkın gösterileri son günde de binlerce Diyarbakırlıların katılımıyla devam ediyor.

Kayapınar ilçesindeki Orman Park’ta düzenlenen darbe karşıtı gösteri Diyarbakırlılardan büyük destek görüyor. Yaşlısı, genci, çocuğu, her kesimden insanın toplandığı gösteride, yüzlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan darbe girişimi  lanetlendi.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı alana  girişlerde üst araması yapıldı.
Orman Park’ta düzenlenen darbe karşıtı gösteriye, Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker,
Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkan Yardımcıları, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, MHP Diyarbakır İl Başkanı, Sivil Toplum Kuruluşları ve iş adamları katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan gösteride, bir konuşmaya yapan Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “15 Temmuz gecesi Türkiye’de tarihin en kanlı en hain darbe teşebbüsünün sahnesi oldu. Bu darbe teşebbüsünde sadece gaye bir iktidar değişikliği değildi. Bu hainler bu münafıklar Türkiye’yi çökertmek istediler. Türkiye’de bir kargaşa yaratıp Türkiye’yi Suriye Irak’a Libya’ya çevirmek istediler. Bu hain örgüt yıllarca Müslümanların içinde sureti haktan gözüküp onlara hain tuzaklar kurdular.” dedi

Daha sonra Diyarbakır valisi Hüseyin Aksoy konuşmasında, 15 Temmuz gecesi FTÖ tarafından bir darbe girişimi başlatıldığını buna karşı olarak Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından vatandaşları sokaklara davet karşı durmalarını istediklerini, Türkiye’de olduğu gibi halkı Diyarbakır’da sokağa çıktığını ve darbe karşı duruşunu gösterdiğini vurguladı.

Son olarak HÜDA PAR Sur İlçe Başkanı Mahmut Akgönül, “Tarih bize şunu gösterdi batı emperyalistlerin topraklarımızda emelleri bugün halka çarptığı gibi Allah’ın izniyle bundan sonra zihinlerinden geçen hesapları suya düşmüştür. Bütün İslam ülkelerinde bu oyunlar münafıkların eliyle yapıldı. Bizim coğrafyamızda arsızların, hırsızların milletin mahrem odalarına girecek kadar yüzsüz insanların eliyle yapılmak istendi. Bu hayâsız akına dur diyebildi ve bugünden sonrada dur diyecektir. Mesele paralel değil ümmetin son kalesinin düşürülmesiydi. Allah’a şükürler olsun düşmedi.” ifadelerini kullandı.

Program İstanbul Yeni Kapı’da düzenlenen darbe karşı gösterimi canlı yayında veriliyor. (Emrah Deniz, Hüseyin Genel - İLKHA) 































Bu haberler de ilginizi çekebilir