• DOLAR 32.379
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2326.113
  • ...
Milyonlar darbeye karşı Yenikapı`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" saat  17:00 'da başladı.

Vatandaşlar, öğle saatlerinden itibaren Anadolu ve Avrupa yakasından otobüs, Marmaray, metrobüs, metro ve deniz yoluyla Yenikapı Miting Alanı'na geldi. Alan, ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlarla tamamen doldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin alana gelişinin ardından "Demokrasi ve Şehitler Mitingi", saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı.  

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den şehitlere dua

Kur'anı-ı Kerim okunan mitingde, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de şehitler için dua etti.

Darbe girişiminde yaralanan Şekercioğlu sahnede

Mitingde, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaralanan Orçun Şekercioğlu da konuşma yaptı. 

Darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısının ardından gittikleri 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaralandığını anlatan Şekercioğlu, "15 Temmuz darbe girişiminin ardından milletimize bu aydınlık günleri göstererek bizi bir araya getiren Rabbimize hamdolsun." dedi.

Her siyasi görüşten insan vatan uğruna tek yürek 

"Demokrasi ve Şehitler Mitingi", renkli görüntülere sahne oldu.

"Demokrasi ve Şehitler Mitingi", Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin birlikte katıldığı ilk miting olma özelliğini taşıyor. 

Miting alanına yüzerek geldi

Vatandaşların intikali toplu taşıma araçları ve vapurlarla sağlanırken, bir vatandaşın elinde Türk bayrağıyla yüzerek Yenikapı'ya gelmesi ilgi çekti.

Katılımın yoğun olması ve alanda yer kalmaması gerekçesiyle bazı tekne ve vapurlar Yenikapı İskelesi'ne yanaştırılmadı. Üsküdar'da vapur bekleyen vatandaşlar, Yenikapı'ya sahilden girişlerin kapatılması anonsu üzerine Eminönü vapuruna yöneldi. 

Alana sığmayan bazı vatandaşlar ise kurulan dev ekranlardan mitingi dışarıdan takip etti. 

Miting başlamadan önce "15 Temmuz Şehitleri" isimli, darbe girişimini anlatan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasi liderlerin darbe gecesi tepkileri ile gazi ve şehitlerin yakınlarının görüşlerinin yer aldığı video izlettirildi. Ardından darbe girişiminde şehit olanların isimleri tek tek okundu. Vatandaşlar da "burada" diye seslendi.

15 bin polis görev yapıyor

Miting alanında İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı 15 bin polis memuru görev yapıyor.

Miting alanı ve çevresinde, denizden sahil güvenlik ve deniz polisi tarafından botlarla, havadan ise 2 helikopter gerekli tedbiri alıyor.

Vatandaşların geliş ve gidiş için kullanacağı otobüs durakları, metro, Marmaray giriş ve çıkışları ile iskelelerde de güvenlik önlemleri alındı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir