• DOLAR 32.525
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2497.64
  • ...
Diyarbakır`da darbe karşıtı gösteri 23`üncü gününde  devam etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da 15 Temmuz tarihinde ABD desteğiyle başlatılan askeri darbe girişimine karşı halkın gösterileri 23`üncü gününde de devam ediyor.

Kayapınar ilçesindeki Orman Park`ta düzenlenen darbe karşıtı gösteri Diyarbakırlılardan büyük destek görüyor. Yaşlısı, genci, çocuğu, her kesimden insanın toplandığı gösteride, yüzlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan darbe girişimi  lanetlendi.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı alana  girişlerde üst araması yapıldı.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan gösteride, Türkçe ve Kürtçe ilahi, ezgiler seslendirildi. Alanda toplanan kalabalık, sık sık ‘Ya Allah, Bismillah, Allah-u Ekber, Zalimler için yaşasın cehennem, Dik dur eğilme ümmet seninle` sloganları attılar. Programda ayrıca sala da okundu.

Sık sık tekbirlerin getirildiği programda yapılan konuşmalarda birlik beraberlik vurgusu yapıldı.

Gösteride yapılan konuşmalarda, darbelerin hiç kimseye bir şey kazandırmadığı ifade edilerek, halkın onurlu duruşu ile darbe girişiminin püskürtüldüğü vurgulandı.

Darbeye karşı direnmenin namus meselesi olduğuna dikkat çekilen konuşmalarda, darbenin başarılı olması halinde her yerde kanın oluk oluk akacağı belirtildi.

Programa katılan İlahi Ses Sanatçısı Abdurrahman Önül, seslendirdiği ilahilerle coşturduğu kalabalık, ilahilere eşlik etti. (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir