• DOLAR 32.579
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2430.549
  • ...
`Başyaver Yazıcı`nın  darbecilerle görüntüleri ortaya çıktı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR (AA) - TSK'dan ihraç edilen ve darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhurbaşkanı Başyaveri Kurmay Albay Ali Yazıcı'nın, darbe gecesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrıldığı Marmaris'teki otele baskına giden timin havalandığı ve geri döndüğü Çiğli 2. Ana Jet Üssü'ne giriş ve çıkış yaptığı aracın güvenlik kamerası görüntülerine ulaşıldı.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma kapsamında Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığından darbe gecesine ilişkin alınan güvenlik kamera kayıtlarında, TSK'dan ihraç edilen ve darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhurbaşkanı Başyaveri Kurmay Albay Ali Yazıcı'yı taşıyan aracın birliğe giriş ve çıkış görüntülerine ulaşıldı.

Görüntülerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayrıldığı Marmaris'teki otele baskına giden timin helikopterle havalandığı ve geri döndüğü Çiğli 2. Ana Jet Üssü'ne Başyaver Ali Yazıcı'yı taşıyan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği adına kayıtlı 06 FY 8355 plakalı aracın, 00.05 sıralarında geldiği görülüyor.

Yazıcı'nın da ifadesinde, Yarbay Emin'in kullandığı ve kendisinin de içinde bulunduğunu belirttiği otomobilin, kamera kayıtlarında, yaklaşık 11 saat sonra 11.27'de nizamiyeden çıkarak birlikten ayrıldığı görülüyor.

Operasyon ekibi döndüğünde Çiğli'deymiş
Bu arada, Marmaris'teki operasyona katılan helikopterin saat 06.34 sıralarında Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığının pistine indiği ve yaralı subayın ambulansla hastaneye kaldırıldığına ilişkin, Foça'daki birlikte derdest edilerek sabaha kadar Çiğli'de hapis tutulan Tümamiral Hasan Nihat Doğan ile Tümamiral Aydın Şirin'in Ankara'daki Akıncı Üssü'ne götürülmek için saat 07.17'de Couger tipi helikoptere bindirilmeleri, bu sırada Güvenlik Tabur Komutanlığında bazı personel tarafından kurtarılmalarına ilişkin güvenlik kamera kayıtları da daha önce ortaya çıkmıştı.

İfadesinde Çiğli'de olduğunu kabul etmişti
Yazıcı, Ankara'da gözaltına alınmasının ardından yapılan sorgusunda, şu ifadedelere yer vermişti:

"Ahmet Çotuk'a, 'Bu işin içinde ben yokum, Hulusi Paşa'nın bu işin içinde olduğunu sanmıyorum.' dedim. Bu konuşmaları yaparken ben İzmir yoluna doğru dönmüştüm. Yanımda bulunan, isminin arabada Yarbay Emin olduğunu öğrendiğim şahıs bana 'İzmir Çiğli'deki 2. Hava Üs Komutanlığına en yakın askeri birliğe gidelim.' dedi. Bu teklif bana makul geldi. Ben de İzmir yoluna döndüm, saat 01.30 sıralarında İzmir'deki Hava Üs Komutanlığına geldik."

Çiğli 2. Hava Üs Komutanlığına girerken askerlerin kendilerine buraya gelme nedenlerini sorduğunu, kendisinin de darbe girişimi olduğunu söyleyip geceyi orada geçirip geçiremeyecekleri konusunda bilgi aldığını, içeri alındıklarını, televizyondaki darbe girişimi faaliyetlerinin devam ettiğini gördüğünü iddia eden Yazıcı, birlikte televizyon açıkken uyuyakaldığını öne sürmüştü.

Yazıcı, ifadesinde şu iddialarda bulunmuştu:

"07.30'da Ankara'ya doğru yola çıktım. Yoldayken Yiğit Bulut ve Lütfullah Göktaş isimli başdanışmanlar beni aradılar. 'İstanbul'a gitmemin nedenini' söylediler. 'Ne yapmam gerektiğini, Hasan Doğan'a sormamı söylediler.' Lütfullah Göktaş da Cumhurbaşkanı'nı arayıp aramadığımı sordu. 'Aramadım' dedim. 'Keşke arasaydın, İstanbul'a gelmen daha uygun olur.' dedi. Bunun üzerine Ankara yerine İstanbul'a gitmeye karar verdim. İstanbul yoluna döndükten bir süre sonra Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan aradı. 'İstanbul'a değil, Ankara'ya gelmemin uygun olacağını' söyledi. Bunun üzerine İstanbul yolundan tekrar Ankara'ya döndüm. 22.30 sıralarında Ankara'ya, lojmana geldim. Sonra Beştepe'ye gitmek için yola çıktım. Konvoya takıldım, vatandaşlarla beraber konvoyla korna çaldım."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir