• DOLAR 32.542
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2434.24
  • ...
İslami düğünler yaygınlaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son zamanlarda İslamî düğünlere artan rağbet dikkat çekerken ilahi ses sanatçıları ve evlenen çiftlerin aileleri, Müslümanların düğünleri de dahil olmak üzere  tüm yaşantılarının İslam`a uygun olması gerektiğini vurguladı.

İlk defa İslami düğün yapılan Mardin`in Artuklu İlçesi Kabala Mahallesindeki İslami düğüne sanatçı olarak katılan Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Güler, İslami düğünlerin Müslüman halk tarafından teveccühle karşılandığını ve teveccühün gittikçe arttığını  belirtti.

Özlem Ajans bünyesindeki 40`a yakın ilahi grubuyla İslamî düğünlerde yer aldıklarını söyleyen Güler, “Bu arkadaşlarımızın hepsi şu an düğün sezonu olduğu için boş durmuyorlar. Müslüman olan toplumumuz tarafından bu İslami düğünler tercih ediliyor. İslami düğünler kısa bir süre içerisinde milletimizce tutuldu. Diğer düğünlerin İslam`a  uygun olmadığını halkımız çok iyi biliyor, fakat alternatif olmadığı için cahili düğünleri tercih etmek zorunda kalıyorlar. Gittiğimiz yerlerde bizi gören halk bundan olumlu şekilde etkilenip düğünlerini bundan sonra İslami usullere göre yapacağını söylüyor. İslami düğünler, diğer düğünlere alternatif olarak sunulduğu için artık halkımız birbirinden etkilenip düğünleri İslamî usullere göre yapmaya başladılar. Sadece düğünlerimiz değil tüm yaşantımızın İslam`a uygun olması lazım.” dedi.

“Müslümanlara yakışan böyle düğünler yapmaktır”

Oğlunu İslamî bir düğünler evlendirmekten büyük şeref duyduğunu dile getiren damat babası Kasım Aytimur ise, “Oğlumu evlendirirken İslamî düğünü tercih etmemizin nedeni, Müslüman olmamızın gereğidir. Müslümanlara yakışan böyle düğünler yapmaktır. Beldemizde ilk İslamî düğünü yapmanın heyecanını yaşıyoruz ve bunu burada gören herkes bundan çok memnun kaldı. Böyle bir düğün yaptığımız için tüm dostlarımız bizi tebrik etti ve inşallah burada İslamî düğünler devam edecek.” diyerek tüm ailelere böyle bir düğün yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Özel günlerde eğlenmek için kadın ve erkeğin içi içe olması gerekir şeklinde bir kaidenin olmadığına vurgu yapan Hüseyin Arasan, “İslami bir düğüne geldik. Eğlencemiz İslam`a uygun ve burada çok güzel bir şekilde eğlenebiliyoruz. Tüm kardeşlerimize de bunu tavsiye ediyoruz. Eğer düğünler yapılacaksa İslamî hassasiyetlerin göz önünde bulundurulması lazım. İslamî çerçeve içerisinde çok güzel eğlenebiliyoruz. Bugün burada çok güzel bir atmosfer var.” diye konuştu. (Süleyman Tunç, Mahsum Tunç- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir