• DOLAR 32.556
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2430.07
  • ...
Elektrik borcu bulunan çiftçilere yüzde 75 indirim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi (DEDAŞ), Şanlıurfa ve Mardin’de 2015 yılına ait elektrik borcu bulunduğu için destekleme primlerine Bakanlar Kurulu Kararıyla bloke konulan çiftçilerin borçlarına yapılacak olan yüzde 75 indirimli ödeme için son günün 25 Ağustos olduğunu açıkladı.

DEDAŞ’tan yapılan açıklamaya göre, Mardin ve Şanlıurfa illerinde 2015 yılına ait elektrik borcu bulunan çiftçilerin tarımsal destekleme primlerine Bakanlar Kurulu kararı ile bloke konulduğu, borcunu ödeyen çiftçinin blokesinin kaldırılacağı öğrenildi.

Açıklamada, enerji şirketi, yöre çiftçisinden ektikleri bir dönüm buğday için 40, bir dönüm mısır için 90 ve bir dönüm pamuk için de 140 lira elektrik bedeli ödenmesini kararlaştırırken, dönüm bazlı kampanyanın çiftçiler tarafından da kabul görüldüğü ifade edildi.

Yüzde 75 indirimli ödeme tarihinin son 25 Ağustos olduğu belirtilen açıklamada, kampanyadan yararlanmayan çiftçilerin o tarihten sonra normal tarife sistemine göre borçlarını ödemek zorunda kalacağı kaydedildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir