• DOLAR 32.378
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2326.038
  • ...
Paralel`in kurumları halka dönüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kayseri'de, FETÖ ile irtibatı tespit edildiği için faaliyetlerine son verilen eğitim ve sağlık kurumlarının hizmet vermesi için yürütülen çalışmalar devam ediyor.

AA muhabirinin derlediği bilgelere göre, Resmi Gazete'de yayımlanan 667 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile Kayseri'de 1 yükseköğretim kurumu, 12 okul, 25 öğrenci yurdu, 2 sağlık kurumu, 7 dernek ve 7 sendikanın faaliyetine son verildi.

Bu kurumlardan FETÖ ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle kapatılan Melikşah Üniversitesindeki tüm bina ve taşınmazların Erciyes Üniversitesi'ne (ERÜ) devir işlemlerine başlandı.

ERÜ ile Defterdarlık ve İl Milli Emlak Müdürlüğü arasında kurulan komisyonlar, kapatılan Melikşah Üniversitesindeki bütün bina ve taşınmazların, ERÜ'ye devir teslim işlemlerini yürütüyor.

Bu kapsamda Melikşah Üniversitesi yerleşkesi ile kız öğrenci yurtlarının girişine ERÜ tabelası asıldı. 5 bloktan oluşan 625 kişilik kız öğrenci yurdunun yer aldığı komplekste spor salonu da bulunuyor. Merkez yerleşkedeki devredilecek taşınmazlar arasında iktisadi ve idari bilimler, mühendislik ve mimarlık, hukuk ve fen-edebiyat fakülteleri ile spor salonu ve kütüphane binalar yer alıyor. (AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir