• DOLAR 32.427
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2325.98
  • ...
Siirt'te "15 Temmuz Darbe Girişimi ve 2. Kurtuluş Savaşı" konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Üniversitesi  (SİÜ) Mühendislik-Mimarlık konferans salonunda “15 Temmuz Darbe Girişimi ve 2. Kurtuluş Savaşı” konulu konferans düzenledi.

Düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan İş Adamı Etmeh Sancak yaptığı konuşmada FETÖ’nün başarısız darbe girişimine ilişkin "Eğer bu hareket maazallah başarılı olsaydı, Türkiye iç savaşa sürüklenecekti, büyük bir ihtimalle parçalanacaktı ve Suriye'nin, Irak'ın durumuna düşürülecekti amaç buydu. Ama hesap edemedikleri şey Türkiye artık eski Türkiye değil" dedi.

En tehlikeli ve etkili silah davasına inanmış insan olduğunu belirten Sancak, "Eğer biz de o kutsal davamıza vatan ve millet davasına kolektif millet olarak inanırsak bizden güçlüsü olmaz ve çok şükür şimdi böyleyiz. Onun için de çok güçlüyüz üstelik bu davaya kurban verilecek çok esaslı bir liderimiz ve başkomutanımız var. Şu an sıcak savaşların öncül savaşları medya savaşlarıdır. Bir kahramanlık destanı yazdık. Batı icabı demokrasi yaşamını kurmak için ayağa kalktık, can verdik ama batının demokrasi benim icadımdır diye şişirirken demokrasiye sahip çıkmış bir milletin serüvenini medyası üzerinden karalıyor ve neredeyse ters düz edecek." dedi.

"FETÖ Türkiye'ye karşı 30 yıldır kurulan tezgahın sadece aşağılık miğferi, kafasını ve ruhunu kiraya vermiş bir ajandır." diyen Sancak şöyle devam etti: "Eğer bu hareket maazallah başarılı olsaydı, Türkiye iç savaşa sürüklenecekti, büyük bir ihtimalle parçalanacaktı ve Suriye'nin, Irak'ın durumuna düşürülecekti amaç buydu. Ama hesap edemedikleri şey Türkiye artık eski Türkiye değil."

ABD'nin IŞİD’in 20 yıl kalmasını istediğine dikkat çeken Sancak, DAEŞ bir Amerikan organizasyonu olduğunu söyledi. "Amerikan'ın siyah Başkanı bu örgüt en az 20 yıl sürer, nereden biliyorsun, niye 20 yıl sürsün?" diye soran Sancak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sen bu gücünle, bu donanmanla koca Irak devletini 24 saatte parçaladın. Senin için bir güruhu parçalamak iş mi? Çünkü bu senin örgütün sen 20 yıl kalsın istiyorsun ve istediğin noktalarda, istediğin meşreplerde bu örgütleri kullanıyorsun. Ya PKK’yı, DAEŞ’i ve FETÖ’yü kullanıyorsun çünkü senin örgütün sen kurmuşsun ve organize etmişsin. Rusya'nın, Fransa'nın, Hindistan'ın sıkıntıları hepsinde nükleer güç var. Hindistan 1.5 milyar nüfuslu ülke nükleer bomba yapmak istiyor Amerika engelliyor. Böyle bir kabadayılık olur mu? İsrail'e yaptırıyorsun, işine gelene yaptırıyorsun.”

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz da "Birey olmak, geleceğini, özgürlüğünü, kendi garantisini kendi sağlama düşüncesi artık bizim insanın benliğine işlemiş." diyerek şöyle konuştu: "Geçmişte de darbeler, muhtıralar, mektuplar olmuştu ancak bunlar da genel de muhatap olan kişi yerine göre şapkasını alıp çekip gidiyordu ve iş bitiyordu. Ancak bugün öyle olmadı çünkü muhatap olunan toplumun tamamıydı. Belki semboller vardı ancak toplumun tamamı muhataptı. Çünkü insanlar artık özgürlüğünü kaybetmenin ne olduğunu yaşayarak öğrenmişti."

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ise 15 Temmuz Cuma günü ülkenin menfur, alçakça bir darbe girişimine maruz kaldığını söyledi.

Yaşananlar Türkiye'de olmuş ilk darbe olmadığını ifade eden Erman, "Her bir darbe ülkemizi onlarca yıl geriye götürmüştü. Fakat 15 Temmuz 2016 Cuma günü gerçekleşen darbenin diğerlerinden bir farkı vardı. Bu milletin temiz dini duygularıyla ve bu milletten himmet adı altında toplanan paralarla ve bu milletin yardımlaşma dayanışma duygularını suiistimal ederek adeta bir vampir gibi devletin bütün kurumlarına, sivil toplum kuruluşlarına virüs gibi sızan bir Fethullahçı terör örgütüne mensup üniformalı alçak bir gurup tarafından gerçekleştirilen menfur darbe girişimi bu ülkenin 250 insanının canına kıydı." ifadelerini kullandı.  (İLKHA) 





















Bu haberler de ilginizi çekebilir