• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
Denizli Valiliği`nden FETÖ açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin, bin 170 kişinin açığa alındığını belirterek, "Açığa alındıktan sonra gözaltına alınan 560 kişi var, tutuklanan personel sayısı da emniyet mensubu dahil 112." dedi.

Altıparmak, Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Varol ve yönetim kurulu üyelerini kabulünde yaptığı konuşmada, kentteki soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Yönetici, imam, organizatör, himmet toplayanların da aralarında yer aldığı FETÖ mensubu kişilerin bürokrasi, üniversite ve iş dünyasından temizlenerek, adli makamlara intikal ettirildiğini vurgulayan Altıparmak, şu bilgileri verdi:

"Görevlerinden alınmaları için de bakanlıklarına yazıyoruz. Şu anda Pamukkale Üniversitesi'nde 126 kişiye bu manada işlem yapılmış. Bunlardan 65'i akademik personel, 59'u diğer personel, 2 tane de yönetici var. Bunlardan ifadesi alınıp bırakılanlar, gözaltına alınanlar, mahkemece tutuklananlar var. İş dünyasından bir kısmı tutuklu, bir kısmı gözaltında olanlar var. Denizli'de bin 170 kişi açığa alındı, açığa alındıktan sonra gözaltına alınan 560 kişi var, tutuklanan personel sayısı emniyet mensubu dahil 112. Doğrudan görevden alınanlar 7 kişi. 10 firari var."

Gözaltındaki iş adamlarının mahkemeye çıkacağına işaret eden Ahmet Altıparmak, "İçlerinde tepe yöneticisi olanlar var. Himmeti bizzat idare edenler var. Sadece bunlar değil, bunların dışında olanları da biliyoruz. Bunların bir kısmı yurt dışına kaçmış durumda. Bunlarla ilgili işlemler hızla devam ediyor." dedi.

Soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü kaydeden Vali Altıparmak, "Örgütün içinde olanların yanında masumlar da bu işe karışmasın diye sahte ihbar durumlarını da dikkate alıyor, başsavcılığımız ve güvenlik güçlerimizle birlikte iyi bir koordinasyonla çalışmaları yürütüyoruz." diye konuştu.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir