• DOLAR 32.368
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.452
  • ...
Darbeye karşı gösteride hayatını kaybeden kişinin adı camiye verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz Cuma akşamı cuntacı askerlerin darbeye kalkışması sırasında Cumhurbaşkanının sokağa çıkın çağrısından sonra meydanlara inerek darbe karşıtı gösterilere katılan Mustafa Direkli, gösteriler esnasında darbeci askerler tarafından vurularak hayatını kaybetmişti.

Şanlıurfa’nın merkez Karaköprü ilçesinde daha önce Fatih Sultan Mehmet Camii adıyla ibadet edilen camiinin adı, kılınan Cuma Namazının ardından Şehit Mustafa Direkli Camii olarak değiştirildi.

Cuma namazından sonra açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, “Rabbim onlara şehitliği nasip etti. Bizler de şehitlerimizin şefaatine nail olmayı diliyoruz. Bundan sonra bize düşen burada olduğu gibi şehitlerimizi hayırla yâd ederek yaşatmaktır.” ifadelerini kullandı.

“İslam’ın son kalesini düşürmeye çalıştılar ama bunu başaramadılar”

Darbe teşebbüsünde hedefin İslam’ın değiştirilmesi olduğuna dikkat çeken Vali Tuna, şöyle devam etti:

“Darbe girişiminde en tehlikeli olansa, dinimizi değiştirmeye çalıştılar. Bunlar nasıl dinimizi değiştirmeye çalıştılar, Allah’ın ayetlerini, Peygamber Efendimizin sünnetlerini kendilerince bozmaya çalıştılar; hocalarımız bunu bir bir vatandaşımıza anlatsınlar. Yanlış düşünceler varsa insanımız onlardan kurtulsun. Nasıl bir tuzağın içinde olduğumuzu iyi idrak edelim. Bunların yapmak istediği yeni bir selefi düşünceyle dinimizi bozmak, bizim bin yıldır sahip olduğumuz ve bu zamana kadar taşıdığımız dinimizin güzelliklerini bozmaktır. Bunu başaramadılar, İnşallah başaramayacaklar.”

Darbe girişiminden sonra hayatını kaybeden tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Vali Tuna, her zaman şehit ailelerinin yanlarında olacaklarını sözlerine ekledi. (Ramazan Casuk-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir