• DOLAR 32.503
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2488.526
  • ...
SON DAKİKA
Otobüs firmaları namaz saatlerine riayet etmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehirlerarası otobüs firmalarının namaz vakitlerinde mola vermesi gerektiğini belirten vatandaşlar, bu konuda sık sık sorun yaşadıklarını ve yetkililerin bu sorunu çözmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

Önceki günlerde yeni bir sorun da Batman-Yalova seferini yapan yolcu otobüsünde yaşandı. Sabah namazını kılmak için durma talebinde bulunan yolcu Mehmet Alkan`ın isteği şoför ve muavin tarafından dikkate alınmadı.

Bindiği otobüste sabah namazı vakti yaklaştığından hem otobüs şoförü hem de muavinine defalarca uygun bir yerde mola vermeleri için durmalarını talep ettiğini söyleyen Alkan, “Hem otobüs şoförüne hem de muavine sabah namazının vakti yaklaştığını hatırlattım. Hem otobüs şoförü hem de muavin ‘tamam duracağız` dediler. Baktım duracakları yok, gidip tekrar söyledim. Yine ‘tamam ileride müsait bir yerde mola veririz` diyerek geçiştirdiler. Ancak hiçbir yerde durmadan yollarına devam ettiler.” diye konuştu.

Vakit çıktıktan sonra muavine neden durmadıklarını sorduğunda ise muavinin kendisine dalga geçer gibi gece 02.40`da durduklarını ve o saatte namaz kıldıklarını cevabını verdiğini ifade eden Alkan, “Muavin bana da siz de orada namaz kılsaydınız diyor, 02.40 da sabah namazı mı olur, imsak saat 04.10`da giriyor dedim.  Bunu demem üzerine muavin yalanın ortaya çıktığını anlayınca ne diyeceğini şaşırdı.” dedi.

Durumu firma yetkililerine telefon açarak haber verdiğini söyleyen Alkan, firma yetkilisinin söz konusu şoför ve muavin hakkında gerekli işlemin yapılacağını söylediğini ifade etti.

Bütün otobüs firma yetkilerine seslenen Alkan, “Yüzde 99`u Müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz, ancak halen böylesi sorunlarla karşılaşıyoruz.  Bu toplum Müslüman bir toplumdur. Milletin dini inancıyla oynamasın. Siz namaz kılmıyor olabilirsiniz, ancak namaz kılanlara saygı gösterin.” şeklinde konuştu. (Zeki Aras –İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir