• DOLAR 32.333
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2299.36
  • ...
Karlıova'da barış yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karlıova ilçesi Kanitaht mahallesinde verilen yemeğe, kanaat önderleri, çok sayıda vatandaş, Olgun ve Çakmak aileleri katıldı.

Karlıova ilçesinde 4 ay önce yaşanan tatsız olayda Filit Çakmak aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanmıştı. Olgun ve Çakmak aileleri Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl’ün girişimiyle aynı masaya getirilerek barıştırıldı. İki aile arasında yaşanan tatsız olayın sona erdirilmesi amacıyla kucaklaşmaları istendi.

Barış sonrası kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Veysi Bingöl, “Karlıova halkı her zaman birer aile gibi yaşamıştır bu topraklarda. Kan, gözyaşı ve kavgayı devam ettirmek isteyenler her zaman kaybetmiştir. Barışı ve sevgiyi  yaymak isteyenler ise hep kazanmıştır. 4 ay önce iki dost arasında tatsız bir olay yaşandı. Her iki aile de bu konuda çok hassas davranarak yaşanabilecek büyük bir olayın önüne geçtiler. İnşallah ilçemizde bir daha böyle bir olay yaşanmaz. Ben her iki ailenin duyarlılığından dolayı kendilerine teşekkür ederim. Bu barış yemeği de dostluğun ve sevgini en güzel örneğidir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından iki aile mensupları ve davetliler birlikte barış yemeği yedi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir