• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Batı Türkiye'deki kaynakları istediği şekilde yönetmek istiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlik ve Spor Bakanlığın 81 ilde gerçekleştirdiği ve Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun anlatımıyla "60'lı Yıllardan Günümüze Türkiye'nin Sosyo-Politik Tarihinin Uluslar Arası Gelişmeler Işığında Analizi" adlı konferansı düzenlendi.

Diyarbakır’da Cahit Sıtkı Tarancı Konferans Salonunda düzenlenen konferansta konuşan Sofuoğlu, ticari ve doğal zenginlikler açısından dünyanın en zengin coğrafyasının Mezopotamya ve Akdeniz topraklarının olduğunu, Avrupa’nın ise zengin bir coğrafi konuma sahip olmadığını söyledi.

Avrupa’nın coğrafi keşiflerden sonra Doğu, Asya ve Afrika'nın zenginliklerini sömürdüğüne işaret eden Sofuoğlu,  Avrupa’nın güçlendikten sonra Akdeniz ve Mezopotamya arazisini kontrol etmeye ve kaynağını kendi ülkelerine transfer etmeye başladığını dile getirdi.

Batı kendisinin politikalarına karşı çıkan liderleri ya darbeyle ya da suikastla ortadan kaldırmaya çalıştığına dikkat çeken Sofuoğlu, “Bu bölgelerden yeri geldiğinde batının petrol fiyatları başta olmak üzere batının politikalarına karşı çıkan liderler,  ya darbeyle ya da suikast sonucu ortadan kaldırdı. 1975'te Suud bin Abdulaziz'in öldürülmesi, 1950 yıllarda Kral Faysal’ın öldürülmesi, Adnan Menderes’in ve Turgut Özal’ın öldürülmesi gibi.” ifadelerini kullandı.

Sofuoğlu, Özal ve Erbakan’ın bölgenin kaynaklarını halkın lehine kullanmaya çalıştığını ve bundan dolayı birinin suikastla birin ise darbeyle indirildiğine hatırlattı.

Cumhur Başkanı Erdoğan’ın son attığı adımlarla hem Türkiye'nin hem de Mezopotamya kaynaklarını Türkiye çıkarlarına kullanmaya başladığını söyleyen Sofuoğlu, “Küresel güçler burada zayıflayacağını anlayınca Türkiye’ye müdahale etmeye karar verdiler. Bunların içerisinde petrolün Türk eliyle pazarlanması, İsrail’in, Katar’ın ve Irak’taki doğal gazın tamamının Türkiye üzerinden pazarlanması, üçüncü hava limanın bir aktarma merkezi olmak üzere İstanbul'da yapılması, Kanal İstanbul’un açılması,  bunların hepsi Türkiye'yi bir enerji ve cazibe merkezi haline getirdi. Tüm bunların hepsi Batının çıkarlarına ters düştüğünden dolayı böyle bir darbe girişiminde bulundular.

Batının, Türkiye ve Ortadoğu’daki kaynakları kendi istediği şekilde yönetmek istediğinin altını çizen Sofuoğlu şu şekilde konuştu; “Küresel güçler,  Türkiye ve bölgedeki ülkelerin daha fazla kendi kaynaklarından pay almalarına mani olmak için daha önce yapmış olduğu teşebbüsleri bir kez daha denediler. Daha önce 17-25 Aralık ve Gezi Parkı'nda Türkiye’yi hedef aldılar. Bu tür teşebbüsler başarılı olamayınca 15 Temmuz'da Sayın Erdoğan'ı tamamıyla ortadan kaldırmak istemişlerdir. Ama Türkiye halkı buna itiraz etmiştir ve onlara geçit vermemiştir.  (Yunus Sırat- İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir