• DOLAR 32.35
  • EURO 35.137
  • ALTIN 2311.131
  • ...
Elibüyük Esenler`de halka hitap etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

İstanbul- HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, Esenler Dörtyol meydanında nöbet tutan halka hitap etti. Darbe girişiminin üzerinden haftalar geçmesine rağmen, büyük bir coşkunun hakim olduğu gözlenen Esenler`de darbe gecesi 10 kişi şehit olmuş 33 kişi yaralanmıştı.

Elibüyük; “15 Temmuz gecesi bir haçlı operasyonudur.” dedi. Konuşmasının devamında; “Ülkemizde hesapları olan bir takım güçlerin yerli işbirlikçiler ve taşeronlar tarafından yaptıkları bu girişim, Batı destekli, Avrupa destekli olduğu açıklamalarından ve yaptıkları değerlendirmelerden de belli oluyor. Irak, Suriye ve İslam coğrafyasının birçok yerini tarumar eden Haçlılar, ülkemizde de operasyon yapmaya devam edecekler.” ifadelerini kullandı.

‘darbelerin rengi, isimleri değişse de hepsi emperyalistlere hizmet ediyor`

Bu ülkede her 10 yılda bir millete operasyon yapılıyordu diyen Elibüyük; “Siyasi, ekonomik istikrarsızlık ve darbeler bu ülkeyi her defasında 30-40 yıl geriye götürüyordu. Kardeşlerim şunu iyi bilmemiz gerekiyor ki darbelerin rengi, isimleri değişse de aslında hepsi emperyalistlere hizmet ediyordu. Ama bu kez hesapları tutmadı, yanlış hesap İstanbul, Ankara, Diyarbakır, İzmir, Van'ın sokaklarından geri döndü. Bir şey bilmez dedikleri, tepeden baktıkları bu halk dünyaya öyle bir ders verdi ki taşla, sopayla, kanla tank, uçak nasıl durdurulur, onu gösterdiler.” cümlelerini kullandı.

Elibüyük; ”Başarılı olsalardı, 1917 yılında Haçlılar Kudüs'ü işgal ettiklerinde General Allenby, Kudüs Fatihi Selahaddin-i Eyyübi`nin mezarına gidiyor, kabrini tekmeleyerek ‘kalk Selahaddin biz yine geldik diyor` işgal gerçekleşmiş olsaydı, bunlarda Fatih'in, Eyüp Sultan'ın kabrine gidip, aynısını yapacaklardı.” dedi.

‘O gece çocuklarımızla helalleşip, meydanlara koştuk`

Darbe gecesi ilk saatlerde ilçe teşkilatlarının kendisinden talimat beklediklerini söyleyen Elibüyük; “Bizler de Genel Başkanımızın ‘abdestinizi alın ve insanlar nereye koşuyorsa oraya koşun. Meydanlara inin. Düşmanı def edene kadar, evlerinize dönmeyin` talimatıyla, çocuklarımızla helalleşip, meydanlara koştuk. Zira biz şunu iyi biliyorduk, ülkemiz işgal edilirse ne namus kalacaktı, ne izzet. Esaret altında yaşamaktansa, izzetlice direnmek gerekiyordu, biz de herkes gibi bunu yaptık.” cümlelerini kullandı.
“Söz konusu ülkemiz, birliğimiz, beraberliğimiz ise gerisi teferruattır” diyen Elibüyük konuşmasına şöyle devam etti; “Hangi düşünceden olursak olalım, fark etmez, omuz omuza, safları sık tutarak cephe oluşturduk, oluşturmaya devam ediyoruz Allah'ın izniyle. Hani diyoruz ya tehlike geçene kadar meydanlarda olmaya devam edeceğiz diye… bu ülkede tehlike hiç bir zaman geçmeyecek. Bir kez daha 15 Temmuz gecesi hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına sabırlar ve yaralılara acil şifalar diliyorum” diyerek konuşmasına son verdi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir