• DOLAR 32.37
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2325.477
  • ...
Filistin`deki İşgal Kolonyalist Bir İşgaldir!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yahudi Tarihçi Ilan Pappe, yeni çıkan kitabı münasebetiyle Fransız Kültür Merkezinin Kudüs`te Bilim Kütüphanesinde düzenlediği ve 300`den fazla kişinin katıldığı bir konferansta Filistin`deki işgalin kolonyal bir işgal olduğunu söyledi. Pappe`nin “İsrail ve Güney Afrika: Apartheidin farklı yüzleri” adıyla İngiltere`de çıkan yeni kitabı, İsrail`in sömürgeciliğini ele alıyor.

Pappe, konuşmasında “İsrail ile Filistin arasındaki çatışmayı, iki millet arasında toprak ve tarih üzerindeki çatışması olarak tanımlamamak gerekir. Bu çatışma, bir milleti bütün yönleriyle kayırmak üzerine kurulu ırkçı ve sömürgeci bir çatışmadır.” dedi. Pappe, bu tanımlamanın doğru yapılması halinde muasır tarihten öğrenilecek dersler ile buna karşı mücadele etmenin mümkün olduğunu vurguladı. Pappe, konuya sömürgeci çatışma nazarıyla bakıldığında daha geniş ve mantıklı bir bakış açısı oluşturulabileceğini, bunun da çatışmayı incelemeyi daha da kolaylaştıracağını belirtti.

Pappe, kitabının İsrail işgali ile Güney Afrika`daki apertheid rejimi arasındaki benzerlik ve farklılıkları ele aldığını belirterek bundan önce Ortadoğu ile ilgili onlarca kitap yazdığını kaydetti.

İlan Pappe, şu an İngiltere`deki Exeter üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Merkezi müdürlüğünü yapıyor. Pappe, İsrail`in tarihini yeniden ele alan yeni tarihçilerden birisi olup İsrail`in Filistin`i işgalini tarihin gördüğü en kötü işgal olarak niteliyor.

Filistin Haber Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir