• DOLAR 32.39
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2326.501
  • ...
Batman'da darbe nöbeti 21'inci gününde sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz ABD destekli darbe girişimini protesto gösterileri tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da 21’inci gününde devam ediyor.

Darbe girişiminin yapıldığı ilk günden bu yana özellikle HÜDA PAR, Saadet Partisi, AK Parti, Peygamber Sevdalıları Platformu ve çok sayıda STK’nın destek verdiği gösterilere halkın desteği de yoğun bir şekilde sürüyor.

Turgut Özal Bulvarı Valilik önünde toplanan binlerce Batmanlı açtıkları pankartlarla ve attıkları sloganlarla cuntacılara tepkilerini bir kez daha ortaya koydu.

Günledir alanda “Paralel’in katlettiği babam Cevzet Soysal’ın naşını istiyoruz” pankartı açan Mücahit Soysal, yaklaşık 20 yıl önce Paralel Yapı polisleri tarafından kaçırılarak katledilen babasının bir an önce bulunmasını istedi.

Konuşmanın olmadığı alanda, Hıvzullah Kavak hoca tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Daha sonra kurulan platforma çıkan Özlem Ajans sanatçılarından Mustafa Altıntop, Özcan Atsat ve Peygamber Sevdalıları Platformu Çocuk İlahi Grubu'nun Kürtçe ve Türkçe seslendirdiği ilahilerle coşku hiç eksik olmadı.

Darbeye karşı  nöbet tutan Batmanlılar, seslendirilen ilahilere hep bir ağızdan eşlik etti. (M.Sait Çelik- İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir