• DOLAR 32.572
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2424.64
  • ...
Yıldırım: FETÖ ile PKK arasında zerre kadar fark yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Binali Yıldırım, oda ve borsa başkanlarıyla istişare toplantısında yaptığı konuşmada, "Himmet adı altında haraç toplayan, soruları çalan, şantaj yapan, tehdit eden, insanları dinleyen, fişleyen bu küresel örgüt bundan sonra bu topraklarda yaşam hakkı bulamayacak" dedi.

"Bu örgütle bölücü PKK örgütü arasında zerre kadar fark yok. İkisinin de düğmesi aynılarının elinde. İkisi de aynı merkezlerden kontrol ediliyor. (FETÖ) Bu örgüt, bir Amerikan dolarına bu ülkenin çocuklarını canavarlaştırdı. Bu örgüt, bünyesine aldığı çocukları, gençleri ülkesine düşman etti. Bu örgüt, 'dinini diyanetini öğrensin, vatanına milletine hizmet etsin' diye kendisine teslim edilen masum çocuklarımızın kanına girdi."

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin Türk ekonomisini olumsuz etkileyeceğini iddia edenlere yönelik, "Ne söylerseniz söyleyin hiçbir şey fark etmez. Çünkü ülkesine inanan, ülkesinin yönetimine güvenen, Cumhurbaşkanına güvenen 79 milyon vatan evladı var. Sizin ne söyleyeceğiniz önemli değil. Bizim geleceğimizi, bizim kaderimizi hariçten gazel okuyanlar değil, bu millet belirler" dedi.

"Devletin bütün birimlerinin, milli iradeye kurşun atan zihniyetten tek tek temizlendiğini belirten" Yıldırım, "Sizden önemli istirhamım şudur; benzer şekilde iş dünyası olarak, sanayicilerimiz olarak, borsalarımız olarak da kendi insanına bomba atacak kadar alçaklaşmış bu terör mensuplarına yer vermeyin, bunları temizleyin" diye konuştu.

Vergi ve gecikme cezaları kaldırılıyor

Yıldırım konuşmasında ayrıca, vergi ve gecikme cezalarının kaldırıldığını açıkladı.

"Damga vergisinde çok ciddi düzenlemeler yapıp indirimlere gittik. Çek konusunda yeni düzenlemeler yaptık. İstismarın önüne geçtik. Diyelim ki Türkiye'den başka ülkelere hizmet veriyorsunuz. O zaman vergi vermeyeceksiniz. Yatırımların üzerindeki her türlü vergiyi kaldırıyoruz. Bunun düzenlemesini yaptık. Yepyeni bir yatırım teşvik sistemini hayata geçiriyoruz."

"Vergi prim borçlarını da 36 aya kadar taksitlendiriyoruz. Vergiyle ilgili dava ortadan kalkıyor. Bütün dosyalarda el sıkışıp uzlaşacağız. Mahkemeler ile işiniz olmayacak. Oturacaksınız maliye ile anlaşacaksınız. Yeni bir sayfa açacaksınız. Birikmiş vergi cezalarının, gecikme cezalarının tamamını kaldırıyoruz. Matrah artırımı getiriyoruz. Geçmişe sünger çekiyoruz."

Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir