• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`28 Şubat`ta kapatılan İmam Hatiplerin arkasında da FETÖ var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`teki darbe karşıtı gösteride bir konuşma yapan İlim ve İrfan Cemiyeti İcra Kurulu Üyesi İbrahim Solmaz, 28 Şubat döneminde kapatılan İmam Hatiplerin arkasında da paralel yapının olduğunu söyledi.

Valiliğin yanında bulunan meydanda gerçekleştirilen nöbetin 20`inci gününde akşam namazı sonrası Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan gösteriye HÜDA PAR, AK Parti, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi Peygamber Sevdalıları Platformu ve çok sayıda STK`nın da destek verdi.

Grup Yürüyüş`ün verdiği coşku dolu konserin ardından meydanda toplanan halka hitap eden İbrahim Solmaz, “Biz FETÖ'yü 28 Şubat`tan çok iyi tanıyoruz” dedi.

Türkiye halkının 15 Temmuz gecesi sabaha kadar tarihi bir gün yaşadığını vurgulayan Solmaz, şunları söyledi: “15 Temmuz gecesi unutulmayacak anlar ve unutulmayacak saatler yaşadık. FETÖ diye bir melunun ülkemizi karıştırdığı bir günü yaşadık. Biz FETÖ'yü 28 Şubat`tan çok iyi tanıyoruz. O dönemde bunların namussuz ve ikiyüzlü olduğunu söyleyip aldanmayın dedik. 28 Şubat`ta İmam Hatipler kapandıysa bunun sorumlusu cani FETÖ'dür. Televizyonlara çıkıp ‘İmam Hatipler kapanabilir` demişti.”

“FETÖ/PDY'nin gerçek yüzü 15 Temmuz gecesi ortaya çıktı”

Solmaz, “Bu MGK meşrudur diyerek, hata yaparsa bir, doğru yaparsa iki sevap alır dedi. Biz 28 Şubat döneminden bunu tanıyoruz. Arkamızı dönemeyiz, eğer arkamızı dönersek sırtımızdan hançerler, kör testere ile bizi keser dedik. FETÖ/PDY'nin gerçek yüzü 15 Temmuz gecesi ortaya çıktı. Bunlarda yalan, iftira, sinsilik, gizlilik, ihanet ve kumpas var. Bunlar cani, katil, acımasız ve merhametsizdir. Merhameti olan, ‘yapma evladım` diyene kurşun sıkar mı? O gün Türkiye'de bir meydan muharebesi yaşandı.” ifadelerini kullandı.

Türkiye genelindeki İmam Hatip liselerine 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin verilmesi için çalışma yürüttüklerini de kaydeden Solmaz, “FETÖ'nün dini bizim dinimiz değil. Bunlar İslam dininden olamaz.  İslam dininden olan bir kimse Müslüman kardeşine silah çekmez, ateş etmez ve tankların altında da ezmez. Yargıyı, polisi, askeri ele geçirirken bütün Türkiye kendilerinin zannettiler. Ama milleti hesap edemediler.” diyerek konuşmasını noktaladı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir