• DOLAR 32.567
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2408.046
  • ...
Xanikê (Kozluca) davasında karar çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın İdil (Hezex) ilçesine bağlı Kozluca (Xanikê) köyünde 29 Mayıs 2015 tarihinde HÜDA PAR Cizre İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyesi M. Şerif Şimşek ile İdil İlçe Teşkilatı üyesi Abdulcelil Talayhan'ın HDP/PKK`liler tarafından katledilmesine ilişkin açılan davanın 5'inci duruşması Midyat Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya, katledilen M. Şerif Şimşek ile Abdulcelil Talayhan'ın aileleri ve arkadaşları da katıldı. Tutuklu sanık S.T, cezaevinden SEGBİS sistemi ile mahkemeye bağlandı. Davada tutuksuz yargılanan S.T`nin babası Ş.T ise duruşmaya yine katılmadı.

Müdahil ve sanık avukatları  dinleyen mahkeme heyeti, sanık S.T`ye adam öldürmekten 18`er yıl, silah bulundurma suçundan 6 yıl olmak üzere toplamda 42 yıl ceza verdi. Tutuksuz yargılanan baba Ş.T ise isnad edilen azmettirme ve cinayet suçundan beraat ederken silah bulundurma suçundan 6 yıl ceza aldı.

Duruşma sonrası açıklamalarda bulunan müdahil avukatlardan Yahya Turan, “29 Mayıs 2015`te Abdulcelil Talayhan ve  M. Şerif Şimşek`in  katledilmesine ilişkin dava bugün sonuçlandı. Buna göre sanıklardan S.T`nin babası Ş.T`ye beraat verildi. Ancak 636 sayılı yasaya muhalefetten yani silah bulundurmaktan 6 yıl ceza verildi. Diğer sanık S.T`ye ise adam öldürmekten 18`er yıldan 36 yıl, silah bulundurmaktan ise 6 yıl ceza alarak toplamda 42 yıl cezaya çarptırıldı. Dava bu şekilde sonuçlanmış oldu.” dedi.

“Ümidimiz bu katilin ömür boyu cezalandırılmasıydı”

M. Şerif Şimşek`in kardeşi Şükrü Şimşek ise dava sonucunu şöyle değerlendirdi: “Davamızın 5`inci duruşması gerçekleştirilip karara bağlandı. Sanığa 42 yıl ceza verildi. Babasına da 6 yıl ceza verildi. Ümidimiz bu katilin ömür boyu cezalandırılmasıydı. Babasının da azmettirici olarak cezalandırılmasını istiyorduk. Ancak bu ceza da bir nebze olsun şehit ailelerinin ve bizim içimizdeki acının  ve yangının hafiflemesine sebep oldu.” (Süleyman Tunç- İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir