• DOLAR 32.591
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2494.104
  • ...
"Mağduriyetlerin önüne geçilmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit Unat, son zamanlarda basında da yer 2010 KPSS ile ilgili açıklamalarda bulundu. Unat, sınavdan öncesi soruların dışarıya sızdırıldığı iddiaları üzerine 2010 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı’nın(KPSS) "Genel Yetenek ve Genel Kültür" testlerinin iptal edildiği kamuoyuna yansıdığını hatırlattı.

Unat, “Mahkemenin gerekçeli kararı henüz açıklanmadığından, hukuki değerlendirme yapmak sağlıklı olmayacaktır. Ayrıca Ankara 1. İdare Mahkemesi’nin ilk önce reddettiği bu davayı Danıştay 12. Dairesi’nin bozma kararı üzerine, bu defa iptal yönünde karar verdiği görülmektedir.  Bu durumda, davalı idarenin söz konusu sınavın iptaline ilişkin kararı temyiz başvurusu yaparak Danıştay’a başvurma hakkı mevcuttur. Bu itibarla davalı/ilgili kamu kurumlarınca hukuki süreç sonuna kadar takip edilmelidir. Diğer taraftan; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği yetkilileri ise karara ilişkin, ‘Bundan sonraki süreç, ÖSYM'nin tek başına uhdesinde olmayıp, ilgili kurumlarla bir araya gelinerek gerekli açıklama yapılacaktır.’ ifadesini kullanmıştır.” dedi.

2010 KPSS’de sorularının dışarıya sızdırılmasıyla ilgili haksız çıkar sağlayan kamu görevlilerinin memuriyetle ilişiklerinin kesilmesi gerektiğini kaydeden Unat, “Bu kişiler hak ettikleri cezayı almalı, alın teri ile sınavı kazanıp memur olarak atanmış kişilerin hakları korunmalıdır. Bu aşamada; Büro Memur-Sen olarak, 2010 KPSS'de hakkıyla atanan kamu görevlilerinin mağduriyetlerinin önüne geçecek adımların atılmasının takipçisi olacağız.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir