• DOLAR 32.593
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2415.25
  • ...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Katip Üyesi, AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini, bir ülkeyi parçalamak üzere gerçekleştirilmiş terörist eylem olarak gördüklerini vurguladı.

Günay, 15 Temmuz sonrası geçiş döneminden Türkiye'nin çok daha güçlü bir demokrasiyle çıkacağının altını çizdi.

Türkiye halkının gündüz işte, gece ise darbeye karşı nöbette olduğuna değinen Günay, kendilerinin de Plan ve Bütçe Komisyonunda yoğun çalışmalarda bulunduklarını anlattı.

Piyasadaki nakit sıkışıklığının farkında olduklarını belirten Günay, Merkez Bankasının para politikalarıyla bunu bir şekilde takip ettiğini ve uygun tedbirleri aldığını aktardı.

Kendilerinin de piyasayı rahatlatmak adına almaları gereken birtakım önlemler bulunduğunu dile getiren Günay, şöyle devam etti:

"Bunların başında bazı alacakların yeniden yapılandırılması var. Trafik, askerlik, karayolu taşıma kanunu, nüfus, seçim, karayolu geçiş ücreti idari para cezaları gibi yapılandırmalar mevcut. Bu, 1984 yılından beri olan tüm cezaları kapsıyor. Devletin 32 yıllık birikmiş alacağını yeniden yapılandırıyoruz. Ödemeleri kolaylaştıracak ve sicilleri yeniden temizleyecek bir adım. Vergi alacaklarının asıl tutarı 90 milyar lira. SGK'nın şu anki tutarı 68 milyar lira. Gümrük vergisinin asıl kısmı 325 milyon lira, para cezası kısmı da 935 milyon lira, yapılandırmaya girecek kısım. Hem vatandaşımıza rahat bir nefes aldıracağız hem de bir anda tahsil edilemeyecek birtakım alacakların da devlete gelir olarak girmesini sağlayacağız."

"Ekonomimiz sağlam temeller üzerinde"

Günay, FETÖ'nün ekonomide de kriz çıkarmak istediğini ve ekonomiye zarar vermeye çalıştığını vurguladı.

Ülke ekonomisinin 14 yıldır sağlam temeller üzerinde ilerlediğini belirten Günay, "Bu sağlam temel üzerinde olmanın üç nedeni var. Bunlardan birincisi mali disiplin, ikincisi güçlü finansal ve bankacılık sistemi, üçüncüsü de güçlü bir Merkez Bankası ve esnek para politikasıdır. Türkiye çok etkin bir kriz yönetimi yapabiliyor." dedi.