• DOLAR 32.595
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2505.231
  • ...
Engellilerden darbe karşıtı gösteriye destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’da 15 Temmuz tarihinde ABD desteğiyle başlatılan askeri darbe girişimine karşı halkın gösterileri devam ediyor.

Kayapınar ilçesindeki Orman Park’ta düzenlenen darbe karşıtı gösteri Diyarbakırlılardan büyük destek görüyor. Yaşlısı, genci, çocuğu, her kesimden insanın toplandığı gösteride yüzlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan darbe girişimini lanetlendi.

Polisin geniş güvenlik önleminin aldığı alana, girişlerde üst araması yapıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan gösteride, Türkçe ve Kürtçe ilahi, ezgi, marş ve kasideler seslendirildi. Ayrıca programda ilahiler eşliğinde semah gösterimi sahnelendi.

Alanda toplanan kalabalık, sık sık ‘Ya Allah, Bismillah, Allah-u Ekber, Zalimler İçin Yaşasın Cehennem, Dik Dur Eğilme Ümmet Seninle, FETO’ya İdam!’ sloganları attılar. Alanın yanında bulunan bir apartmana lazer ile Türkiye haritasını simgeleyen alanın içine yazılan ‘Reise Selam, FETO’ya İdam’ sloganı dikkat çekti.

Sık sık tekbirlerin getirildiği programda yapılan konuşmalarda birlik beraberlik vurgusu yapıldı.

Darbelerin hiç kimseye bir şey kazandırmadığı ifade edilen konuşmalarda, halkın onurlu duruşu ile girişiminin püskürtüldüğüne vurgu yapıldı.

Programa katılan engelliler ise İLKHA’ya açıklamalarda bulunarak, engellerinin darbeye karşı durmaya engel olmadığını belirttiler.

Bedensel engelli olan Recai Akalin, darbeye karşı durmak gerektiğini söyledi.

Darbe girişiminin yaşandığı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telefondan konuştuğu görüntüsünü gördüğünde içinin yandığını ifade eden Akalın, “Allah bir daha bu günleri yaşatmasın. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telefon görüntüsü benim ciğerimi parçaladı. Onu duyduktan, gördükten sonra şaşırdık. Çoluk çocuk atladık hemen darbeye karşı durulan mekana geldik. O günden beri nöbetteyiz. Alçaklara inşallah bu memleketi bırakmayacağız.” dedi.

Engelini darbeye karşı direnmeye engel olarak görmediğinin altını çizen Akalın, “Ben engelimi kendime bir engel görmüyorum. Allaha hamd ediyorum. Emin olun, bu darbe döneminde ayağım iyi olsaydı ben o tankın üzerine çıkardım. Ama Allah’a hamd olsun burada tankların yürümemesi ayrı bir nimet.  Emin olun olsaydı arabamla tankların üzerlerine yürürdüm. Burada insanların Kur’an-ı Kerimi okumalarını tavsiye ediyorum. Halkımızın özelikle tefsir okumaları lazım. Dinimizin anlaşılması ancak bununla gerçekleşir.” ifadelerini kullandı.

Görme engelli Akif Karakaş ise birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Karakaş, “Ülkemiz tarihin en alçakça, en karanlık ve kanlı darbe kalkışması yaşadı. Ülkemizin birliğine, beraberliğinin bozulmasını isteyenleri, emperyalist ve Siyonistlere peşkeş çekmek isteyenleri şiddetle kınıyorum. Darbeciler, aziz milletimizin iman dolu ve şehadet direnişini hesaba katmadılar. Halkımız tankların ve kurşunların önünde kutlu bir direniş sergiledi. Bu aziz millet hainlerin önünde her zaman duracaklardır.” Şeklinde konuştu.(M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz – İLKHA) 





























Bu haberler de ilginizi çekebilir