• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2419.216
  • ...
Elibüyük halka hitap etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halkalı ve Saraçhane Parkında halka hitap eden HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, ülke tarihinin darbelerle anıldığını yapılan her bir darbenin ülkeyi otuz yıl geriye götürdüğünü dile getirdi

FETÖ`nün darbe girişiminin ardından başlayan protesto gösterileri sürüyor. İstanbul Halkalı ve Saraçhane Parkında toplanan darbe karşıtlarına hitap eden HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, ülke tarihinin darbelerle anıldığını yapılan her bir darbenin ülkeyi otuz yıl geriye götürdüğünü dile getirdi.

Elibüyük, “Çok darbeler gördük, 60`lı yılardan başlayıp, 70`li, 80`lı ve sonraki yıların darbeleri. Her darbe bizi en az otuz ve kırk yıl geriye götürdü. Darbelerin acı faturasını ödeyen, bu millet son darbe girişimine geçit vermedi. İnanın o gece İstanbul tekrardan fethedildi. Batman`ın sokaklarında, Ankara`nın caddelerinden bu millet bir kez daha düşman istilasından, bu toprakları kordu ve bu düşmanları defetti. Düşmana çevrilmesi gereken tankların namluları bu millete cevirdiler”. dedi.

Kurtuluş savaşının ruhunu gördük”

Darbe girişimine karşı bu milletin Kurtuluş savaşının  ruhunu yansıtan bir direniş sergilediğini vurgulayan Elibüyük; “Bizler o gece abdestlerimizi alıp meydanlara indik, o gece tankların önünde durduk. Hakikaten orada biz şunu gördük, Erzurum`da düşmana karşı Nene Hatun`ları, Kahramanmaraş`ta düşmanlara karşı mermi patlatan Sütçü İmam`ları gördük. Kurtuluş savaşının ruhunu gördük. Ordaki insanların gözlerinde korkunun olmadığını gördük. Bu millet üstüne düşeni yaptı, omuz omuza verip düşmanı def etti. Biz siyasetçilerin ise üstümüze düşen görevi yapmamız lazım. Meydanlarda oluşan ortak bir ruh, ortak bir mutabakat var, bunu siyasete taşıyalım. Ortam buna çok müsait. Hemen geç kalmadan yeni bir anayasa, bu yeni anayasada toplumun her kesimiyle Sünnin, Alevinin, Türk`ün, Kürd`ün ihtiyacına cevap verecek bir mutabakat metnine yani yeni bir anayasaya ihtiyaç var. Bunu hemen yapmamız gerekiyor. Meclis içindeki ve dışındaki partililere büyük sorumluklar düşüyor. Özelikle hükümete büyük iş düşüyor.” ifadelerini kulandı.

“Ümmetin başına artık hasar tespit yapma zamanı çoktan gelmiştir”

Son olarak, 90`lı yıllarda Paralelciler tarafından katledilen, Cevdet Sosyal`ın mezarının bulunması ve bu yapının zulmüne maruz kalmış olanların mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğine dikkat çeken Elibüyük,“Bir de bu yapının, yıllardır mağdur ettiği büyük bir kesim var. Bunlardan bir tanesi, Cevdet Soysal ve ailesi. Buraya gelirken bu yapı tarafından katledilen Cevdet Sosyal`ın oğlu bir mesaj attı. Özetle bunu gündeme getirmemi söyledi. 1998 yılında kaçırılan ve katledilen Cevdet Soysal'ın şu anda bir mezar yeri dahi yoktur. Bu mesele Türkiye'nin gündemine defalarca geldi. Resmi kayıtlara girdi. Bu katliamı işleyen failler ve emir talimatının kimlerden verildiği belli. Yalnız şu ana kadar bu kardeşimizin bir mezarı yeri bile yok. Aile yıllardır adalet aramaktan yoruldu. Bir mezar taşı dahi olsa, bununla teselli buluruz diyor. Buradan yetkililere sesleniyorum, lütfen bir an önce bu ailenin acısını, az da olsa hafifletmek için bir adım atın. Bu ümmetin başına artık hasar tespit yapma zamanı çoktan gelmiştir. Bu yapı kime/kimlere zarar verdiyse bunlar ortaya çıkartılmalıdır.” şeklinde konuştu.

Halkın yoğun teveccühüyle karşılaşan Erdal Elibüyük, konuşmasını yaparken sık sık tekbir ve sloganlar atıldı.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir