• DOLAR 32.482
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2475.713
  • ...
`Nusaybin için her türlü fedakârlığa hazırız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Mardin il Başkanı Mehmet Ali Dündar ve beraberindeki heyet, Nusaybin ilçe teşkilatını ziyaret etti. İlçe teşkilatında açılamalarda bulunan Dündar, her türlü fedakârlığa hazır olduklarını ve Nusaybin`in inşa sürecinde hiç bir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini belirtti.

AK Parti Mardin il Başkanı Mehmet Ali Dündar ve beraberindeki heyet, Nusaybin ilçe teşkilatın da AK Parti Nusaybin İlçe Başkanı Osman Doğru ve yöneticiler tarafından karşılandı. Dündar ve beraberindeki heyet ile daha sonra parti binasına geçti.

Burada partililere hitap eden Dündar, Nusaybin`in çok zorlu ve sıkıntılı bir süreçten geçtiğini söyledi.

Nusaybin`de yaşanan çatışmalara değinen Dündar, “Halkımız da Nusaybin de ve herkes de biliyordu ki bunların ortaya strateji halkın lehinde değil halkın aleyhinedir. Nusaybin`i tahrip etmeye yönelik, sadece ölüme dayalı ve birilerinin kendilerine verdiği vazifeyi ifa etmek için ortaya çıkan gruplardır.”dedi.  

Dündar, “Nusaybin son dönemde vahşi bir terör saldırısıyla baş başa kaldı. 1950 - 60'ların taktiklerini uygulayan, kendilerini halkın savunucusu olarak ilan eden ve halka zulüm ederek amaçlarına ulaşmaya çalışan bir kesimin her şekilde saldırısına uğradı. Onlar bu halkın bakış açısını, duygularını bilmeden bu halka dışardan bir şeyler dayatarak Nusaybin`de ve benzer yerlerde hâkimiyet kurmak istediler. Bu hâkimiyetin halk tarafından tasvip görüleceğini düşündüler.” şeklinde konuştu.

“Halkı düşünmüş olsalardı halkın can ve mal kayıplarını ve Nusaybin`in son günlerdeki perişanlığını mutlaka göze alacaklardı.” diyen Dündar daha sonra şöyle konuştu: “Ancak bunlar Nusaybin halkının dostu değildi. Bunlar sadece birilerinin Türkiye`yi karıştırmak için kendilerine verilen görevi yerine getirmek, bu ülkede terörü, bu ülkede kargaşayı, bu ülkede Suriyeleşmeyi ortaya koymak için ortaya çıktılar. Nusaybin halkı bunlara izin vermedi. Belki ilk etapta bazı vatandaşlar bunlara uydu, onlar aldatıldı, onlara bazı şeyler vaat edildi.  Ancak Nusaybin halkı karar verme noktasına geldiğinde devletinin çağrısına kulak vererek bu teröristlerle güvenlik güçlerini yalnız bıraktı. Eğer halk bu çatışmanın ortasında kalsaydı Allah muhafaza çok büyük felaketlerle karşı karşıya kalacaktı.”

Nusaybinlilerin PKK`nin oyununa gelmediğini belirten Dündar, “Sizler terör örgütünün her türlü baskısına rağmen ceketinizi alarak evlerinizi terk ettiniz. Perişanlığı, açlığı, evsizliği, çocuklarınızın perişanlığını göz önün alarak bu çatışma ortamını terk ettiniz. Siz tarihi bir fedakârlık yaptınız. Onlar sizin binlercenizin ölümünü istiyordu. Ağababaları da böyle istiyordu. Ama sizler bu oyuna gelmediniz.” ifadelerini kullandı.

Sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasından sonra inşa sürecine girdiklerini bildiren Dündar, “İnşa sürecinde hep birlikte hareket edeceğiz. İlçe başkanlığımız çalışmasını başlattı. Nusaybin`in inşası konusunda, Nusaybin`deki vatandaşlarımızın zararının tazmininde ve telafisinde hiç bir sıkıntı yaşanmayacak. Çünkü bu alanda üst makamlar bize defalarca söylediler. ‘Nusaybin halkı terör örgütünün yanında değil bizim yanımızda, devletinin yanında yer aldı. Biz onlara ne yapsak azdır.` söylemiyle karşımıza çıktılar. Bütün eksikleri beraber gidermeye çalışacağız.” dedi.

İl Başkanı Mehmet Ali Dündar`ın konuşmasından sonra İlçe Başkanı Osman Doğru ve toplantıya katılanlar sorunları dile getirdi.
İnsanımızın rahat bir şekilde ilçelerine gelebilmesi, eski yaşamlarına dönmesi için istihdam talepleri olduğunu dile getiren Başkan Doğru, “İl başkanlığımız ve ilçe başkanlığımız olarak halkımıza her türlü yardımı, desteği vermemiz gerekir. Çok acil olarak ilk etapta prefabrik tarzı evlerin buraya getirilip dışarıda kalan vatandaşlarımızın geçici de olsa barınabileceği bir yer verilmesi gerekir. Ayrıca 5 - 6 aydır evlerinden uzakta olan vatandaşlarımıza fahiş ve korkunç derecede elektrik faturaları kesiliyor. Halkımızın mağduriyetine mağduriyet katılıyor. İl başkanlarımız nezdinde DEDAŞ'la görüşüp bu mağduriyetin önüne geçilmesi gerekir.” şeklinde konuştu. (Cihat Şayık – İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir