• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
 `Suikast timi`ni taşıyan helikopterlerin görüntüleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Marmaris'te Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele baskından dönen askerlerin görüntüleri ile Foça'daki birliklerinden derdest edilerek Ankara'ya götürülmek istenen iki generalin kurtarılışına ilişkin kamera kayıtlarına ulaşıldı.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturmayı sürdüren İzmir Cumhuriyet Başsavcı vekili Okan Bato, darbeciler tarafından 15 Temmuz'da önemli bir merkez olarak kullanılan Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'na ait güvenlik kamera görüntülerini askeri yetkililerden istedi. Üssün farklı noktalarına ait kamera görüntüleri, yetkililer tarafından savcılığa ulaştırıldı.

Pisti gören kayıtlarda, Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayrıldığı otele baskına giden Skorsky ve Couger tipi iki helikopterin 06.34'te piste iniş yaptıkları görülüyor. Hemen ardından piste bir ambulansın yanaştığı gözlenen görüntüde çatışmada yaralanan Yüzbaşı Haldun Gülmez'in diğer askerler tarafından helikopterden çıkarılarak ambulansa konulması ve ambulansın pisten ayrılması yer alıyor.

Uzman çavuş silah çekerek helikopterin havalanmasını engelledi

Görüntülerin 07.13'teki kayıtlarında ise darbeciler tarafından Foça'daki birlikte derdest edilerek sabaha kadar Çiğli'de hapis tutulan Tümamiral Hasan Nihat Doğan ile Tümamiral Aydın Şirin'in Ankara'daki Akıncı Üssü'ne götürülmek için Couger tipi helikoptere bindirilmeleri, bu sırada Güvenlik Tabur Komutanlığı'nda görevli bir uzman çavuşun pilota silah çekerek helikopterin havalanmasını engellediği, ardından da Güvenlik Tabur Komutanlığı'ndaki diğer silahlı görevlilerin de helikopterin çevresini sardığı gözlemleniyor.

Görüntülerde, iki amiralin helikopterden indirilerek kurtarılmasının ardından pilotların çevredeki Güvenlik Tabur Komutanlığı askerlerine teslim olmaları yer alıyor.

Kaynak: AA, DHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir