• DOLAR 32.368
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2325.269
  • ...
"Susuz kalan pamuğun kozaları erken çatlıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pamuk üreticisi çiftçiler, ürünlerinin elektrik kesintisinden dolayı susuz kaldığını bu nedenle zamansız açan pamuk kozalarının verimi düşürdüğünü söylediler.

Bölgede sık sık elektrik kesintilerinden dolayı mağduriyet yaşadıklarını söyleyen çiftçiler, ektikleri ürünlerinden verim alamadıklarını belirterek, yetkililerin sorunlarına çözüm bulmasını istediler.

Pamuk çiftçisi olan ve 370 dönüm pamuk ektiğini söyleyen Mehmet Yada, “22 yıldır burada pamuk ekiyorum bu sene 370 dönüm pamuk ektim. Emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Çünkü elektrik yok günde yaklaşık 5 saat elektrik kesintisi oluyor. TEDAŞ’tan çok şikâyetçiğiz. Yetkililer buna bir türlü çözüm bulamıyor ben daha önce 500 dönüm ekiyordum şimdi bunu 370’e düşürdüm. Tedbir almamıza rağmen yinede sıkıntı yaşıyoruz. Herkes Cumhurbaşkanı’ndan çözüm istiyor ben ondan istemiyorum. Burada birçok yetkili var Vali, Kaymakam gibi yetkililer bunların bu duruma el atması lazım’ dedi.

Elektrik kesintilerinden dolayı komşusunun tarlasını ekmediğini ifade eden Yada, “Burada bir komşumuz elektrik yüzünden Faik köyünde ektiği 75 dönüm tarlayı bırakmış bu adam buna gübre, mazot ve başka masraflar yapmış fakat bırakmak zorunda kalmış. Daha desteklemeleri de almamışız.” ifadelerini kullandı.  

Babası ile birlikte pamuk ektiklerini ve dokuz kardeş olarak okul ihtiyaçlarını pamuk veriminden karşıladıklarını söyleyen Zeynel Yada, “Şu anda zamanı olmadığı halde pamuk kozaları susuz kaldığından dolayı çatlıyor. Bu nedenle pamuk kozasının zamansız açması verimin azalmasına neden oluyor. Hatta artık o pamuktan verim alınmıyor diyebiliriz. Biz dokuz kardeşiz babamla birlikte çalışıyoruz babam bizleri okutuyor alacağımız ürünün kârı ile bizim masraflarımız karşılanıyor. Buradan yetkililere sesleniyoruz buna bir çözüm bulsunlar aksi takdirde masrafımızı çıkaramayıp okul masraflarını karşılayamayacak duruma gelebiliriz.” diye konuştu. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir