• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"15 Temmuz bir darbe girişimi değil bir işgal girişimiydi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Valiliği yanındaki meydanda düzenlenen darbe karşıtı gösteri halktan büyük destek görüyor.

Alanda toplanan kalabalık, sık sık ‘Ya Allah, Bismillah, Allah-u Ekber’, ‘Dik dur eğilme ümmet seninle, FETO’ya idam!’ şeklinde sloganlar attı.

Kalabalığa hitap eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, darbe girişiminin arkasında dış güçlerin olduğunu dikkat çekti.

Yalçın, “Ülke olarak bir işgalin eşiğinden döndük. Bunu bir darbe girişimi olarak düşünemeyiz. Bu bir işgal girişimiydi ve işgal hareketiydi. Siyasiler belki bunu söylemekte zorlanabilirler. Ama sivil toplum örgütlerinin lideri olarak açıkça diyebilirim. Bunun arkasında ABD, İsrail ve bu millete hazımsızlık yaşayan Avrupalı ülkeler var.” dedi.

Türkiye’de sürekli belli çevrelerin halkı hiçe sayarak darbe yaptığını ve darbe girişimi teşebbüsüne kalktığını aktaran Yalçın, “Aynı şeyi denemek için çeşitli yöntemlerle geldiler. Üçüncü sınıf bir dünya ülkesi bir Afrika ülkesi mesabesinde bu ülkeyi görenler 10 yılda bir postallarla gelenlerden ve örnek alırcasına onların yaptıklarını marifetli bir şeymiş gibi görürcesine erken kalkanın darbe yapmaya kalktığı bir Türkiye fotoğrafını bize yıllarca yaşattılar. Danıştay darbesi, Sayıştay darbesi, Anayasa darbesi,  Rektör darbesi, Üniversiteler arası kurul darbesi,  cumhuriyet mitingleri, ulusal birlik hareketi, MİT’e muhtıra, MİT’e operasyon, gezi kalkışması, 17-25 küresel paralel ihanet şebekesinin baş kaldırması, 6-8 Ekim Kobani bahanesiyle bu ümmetin ve bu milletin hedef alınması gibi, e-muhtıra gibi e-darbe gibi… ‘Yeter artık eh!’ diyecek kadar milleti günaha getirdiler.” ifadelerini kullandı.

Mısır Müslüman Kardeşler Parlamento Üyesi Üsame Cado ise Türkiye halkının darbe girişiminde Allah’ın yardımı ile tankları ve uçakları bertaraf ettiğini söyleyerek, ABD destekli darbe girişiminin hemen ardından Türkiye'nin selameti için dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların Türkiye için dua ettiğini söyledi.(İbrahim Koçyiğit- İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir