• DOLAR 32.58
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2410.915
  • ...
Karadavi: Darbeciler emellerine kavuşamadılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konya Mevlana Meydanı'nda darbe girişimine tepki gösterenlere hitap eden Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, Türkiye’nin büyük bir badire atlattığına dikkat çekerek darbecilerin, emellerine kavuşamadığı söyledi.

Türkiye’nin, kendisine ve islam alemine yönelik komplolara güçlü bir şekilde karşı durduğunu söyleyen Karadavi, “Türkiye, asırlar boyunca birlik kelimesini yüceltti. O birlik kelimesi ki İslam'ın yüceltilmesi anlamına geliyordu. Buna yönelik komplolara karşı Türkiye direndi. Türkiye, bu birliğin ve İslam'ın mesajını bozmaya çalışanların karşısında durdu. Türkiye, birliği bozmak isteyenlere karşı hep mücadele vermiştir. Bunu biliyoruz.” dedi.

Darbecilerin, emellerine kavuşamadığına işaret eden Karadavi, “Türkiye, yüzyıllardır İslam'a hizmet etti. İslam'a hizmetlerinden dolayıdır ki darbecilerin emelleri sukutuhayale uğradı. Darbeciler, emellerine kavuşamadılar. Nasıl böyle bir hainlik yapabilirler? Nasıl böyle insanları öldürebilirler? Akıl almıyor, bunu nasıl yapabilirler? Türkiye, büyük bir badire atlattı.” diye konuştu. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir