• DOLAR 32.561
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2430.12
  • ...
Gülen ile ilgili ikinci talep ABD`ye ulaşmamış!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın ABD'ye gönderdiğini söylediği belgenin kendilerine ulaşmadığını ifade etti.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre ABD Dışişleri Bakanlığı, 15 Temmuz`daki darbe girişiminin arkasındaki isim olduğu iddia edilen Fethullah Gülen`in iadesi için Türkiye`den ikinci bir talebin kendilerine ulaşmadığını belirtti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gülen'in neden acilen tutuklanması gerektiğinin nedenlerinin de yer aldığı ikinci yazıyı ABD'ye gönderdiklerini belirterek, "İlk yazımız üzerine bizden istedikleri bilgileri, 'neden acildir' diye sordukları sorulara cevap verdik. 'Darbe teşebbüsünde Fethullah Gülen'in parmağının olduğuna ilişkin ciddi iddialar, ifadeler var. O yüzden acilen tutuklanması gerekir, üçüncü ülkeye kaçabilir şeklinde istihbari bilgilerimiz var' diye yazdık, gönderdik" demişti.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby günlük basın toplantısında, Bozdağ`ın gönderildiğini söylediği ikinci yazıyla ilgili bir bilgisi olup olmadığı konusunda, “İkinci bir belge hakkında hiçbir şey duymadım” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir