• DOLAR 32.645
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2495.949
  • ...
israil Basını: Gülen`e Çok Şey Borçluyuz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz darbe kalkışmasına büyük destek veren israil basını, darbenin başarısızlığa uğramasından büyük hayal kırıklığı yaşadı. The Times of İsrael gazetesinden Alon Goshen-Gottstein FETÖ'ye ve lideri Gülen'e övgüler yağdırdı. Gülen'in israil'e yaklaşımının çok pozitif olduğunu belirten Gottstein, "Gülen her zaman israil'in varlığına karşı ilkeli tutum sergiledi" dedi.

Gottstein, israil'in Gülen'e çok şey borçlu olduğunu belirten bir yazı kaleme aldı. Önemli siyonist kalemlerden kabul edilen Goshen-Gottstein, bütün Ortadoğu'nun Gülen hareketine karşı başlatılan girişimlerden büyük endişe duyması gerektiğini de söylüyor.

Dünya Bülteninde yer alan habere göre israil-Türkiye ilişkilerinde dönüm noktasının Mavi Marmara hadisesi olduğunun altını çizen Goshen-Gottstein, yazısında şu vurgularda bulunuyor: "Fethullah Gülen, Erdoğan ile en yakın olduğu dönemde bile Mavi Marmara gemisinin gönderilmesine karşı çıktı. israil'in egemenlik hakkına vurgu yaparak, Gazze'ye gidecek yardım kampanyası için devlet otoritesiyle işbirliği yapılması gerektiğini söyledi. Bu eleştiri Erdoğan'ı çok sinirlendirmişti. Aslında bu iki liderin arasının bozulmasına yol açan ilk süreçti."

Fethullah Gülen'in zorlu bir dönemde israil'in varlığına sahip çıkarak ilkeli bir duruş sergilediğini belirten Goshen-Gottstein, "Zor zamanda bu duruşundan dolayı israil, bu Müslüman sese çok şey borçlu" dedi.

FETÖ liderinin dünyadaki ılımlı Müslümanların sesi olduğunu belirten yazara göre, "Gülen'in görüşleri yıllardan beri aynı. Teröre ve şiddete karşı, insan hakları konusunda saygılı dini lider" nitelemesinde de bulundu. Gülen cemaati ile dostluğunun 20 yılına dayandığını belirten yazara göre, israil'in Ortadoğu'da bulabileceği en güvenilir dostlarının FETÖ üyeleri olduğunu ihsas ettirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir