• DOLAR 32.339
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2308.229
  • ...
Manisa`da FETÖ bilançosu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Manisa'da darbe girişimini ardından Fethullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 1871 kamu çalışanın görevden uzaklaştırıldığı, 36'sı polis, 24'ü hakim ve savcı toplam 72 kamu görevlisinin tutuklandığı bildirildi. Görevden uzaklaştırılanlar arasında AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğü'nde görevli baldızı Bilge Sönmez'in de bulunduğu belirtildi.

Manisa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, soruşturma kapsamında toplam bin 842 kamu çalışanı, ayrıca 29 hakim ve savcının görevden uzaklaştırıldığı belirtildi. Soruşturma kapsamında halen 75 kamu çalışanının gözaltında olduğu, 24'ü hakim ve savcı, 36'sı polis 72 kamu görevlisinin tutuklandığı, 30 kamu görevlisinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Gözaltına alınan 6 kamu görevlisi sevk edildikleri adliyede serbest bırakılırken, emniyet mensuplarından 4'ü de görevlerine iade edildi. OHAL kapsamında ise il genelinde 29 okul ile 37 yurt, etüt ve kurs merkezleri, 19 dernek ile 1 sendika temsilciliği kapatıldı. Ayrıca 14 derneğin faaliyetleri 2 ay süreliğine durduruldu. 1303 kamu personelinin ise pasaportları iptal edildi."

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar çerçevesinde AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde görevli baldızı Bilge Sönmez'in de görevden uzaklaştırılanlar arasında olduğu kaydedildi.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir