• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ekonominin gidişatını değerlendiren MÜSİAD Van Şube Başkanı Kerem Baynal, darbe girişiminin geri püskürtülmesiyle beraber kötüye giden ekonominin bir süre sonra ülkede güvenin sağlanması halinde düzeleceğini belirtti.

Konuyla ilgili İLKHA`ya değerlendirmelerde bulunan Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Van Şube Başkanı Kerem Baynal,  15 Temmuz`da gerçekleşen darbe girişiminin ülkeyi işgal etme çabası olduğuna dikkat çekerek,“Başta MUSİAD ailesi olarak, bu darbe girişimini en şiddetli şekilde kınadığımızı belirtmek istiyorum. Bu, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. Bizler vatandaşını katleden ve hedef alan saldırıları tamamen bir işgal denemesi olarak görüyoruz. Bu girişim ile ülke bütünlüğüne kast edilmiştir. Türkiye`de olan bir ekonomi değişimi ilimizi de ebetteki etkiliyor. Burada en çok etkilendiğimiz nokta hayallerimiz, gençlerimiz ve geleceğimizle ilgili endişelerimiz oldu. Türkiye halkının darbeye karşı dik durması, ülke genelinde oluşabilecek etkileri en aza indirdi. Global ekonomiyle işbirliği içerisinde olan bir ülkenin en büyük göstergesi borsa, döviz ve altın fiyatlarıdır.” dedi.

“Gece nöbet tutacağız gündüz üretmeye devam edeceğiz”

15 Temmuz ABD destekli darbe girişimi nedeniyle ülke genelinde MUSİAD`ın oluşturduğu slogandan bahseden Baynal, “MUSİAD olarak Türkiye genelinde bir slogan belirledik ve bu sloganı devam ettiriyoruz. MUSİAD olarak sloganımız ‘Gece nöbet tutacağız gündüz üretmeye devam edeceğiz` şeklindedir. Darbelerin etkisi uzun yıllar boyunca insanların aklında kalıyor ve hayatının her aşamasında önüne çıkıyor. Bu ihanet darbesinin etkisi, vatandaşın memleketine sahip çıkmasıyla sanıyorum ki bu uzun olmayacak. Bundan sonra darbelerin olamayacağı ve yahut darbeleri oluşturacak olumsuzlukların minimize edilmesi noktasında ciddi bir irade söz konusudur.” diye konuştu.

Yeni yatırımların olabilmesi için ilk etapta ülkede güvenin sağlanması gerektiğini, bunun da darbe girişiminin geri püskürtülmesiyle beraber bir süre sonra düzeleceğini umduklarını aktaran Baynal, “Yatırımlar belli bir süre duracaktır belki, takdir edersiniz ki ülkenin güvenliği sağlanamadan yatırımların olması biraz zor. Güven ortamı olmadan yatırım olmaz. Bu geçtiğimiz dönem bölgemize has bir konuydu ama şimdi ise ülke geneli bir sıkıntı oldu. Tabi bu darbe izlerinin bir an önce giderileceğine inanıyoruz. Yeni yapılanma sürecinde normal hayat devam ediyor. Bu konuda belli yatırımlar da devam ediyor ama yeni yatırımların devam etmesi için özellikle ülke güveninin sağlanması gerekiyor.” şeklinde konuştu.  (Yılmaz Sönmez-İLKHA)