• DOLAR 32.426
  • EURO 35.857
  • ALTIN 2325.988
  • ...
Elazığ polisi görevi başındaki İLKHA muhabirini gözaltına aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ`da Aksa Elektrik şirketi çalışanlarının yaptığı eylemi haberleştirme çalışması yapan İLKHA muhabiri Ebubekir Yavuz, şirket yetkilisinin talebi üzerine sivil polis tarafından gözaltına alındı.

Sözleşmeleri gereği 5 yıldan bu yanadır almaları gereken ücret zammını alamadıkları gerekçesiyle eylem yapan Aksa Elektrik (Fırat Elektrik Perakende Satış A.Ş.) işçilerini haberleştirmeye çalışan İLKHA muhabiri Ebubekir Yavuz, şirket yetkilisinin isteği üzerine haksız ve hukuksuz bir şekilde sivil polis tarafından gözaltına alındı.

Son zamanlarda toplumu bilgilendirme adına kamusal görev icra eden İLKHA muhabirlerine yönelik polisin hukuksuz yaklaşımı dikkat çekerken, son olarak da işçilerin mağduriyetini kamuoyuna sunmak için çabalayan Elazığ muhabiri gözaltına alındı.

Daha önce İhya-Der kumpasıyla da gündeme gelen Elazığ polisinin bu keyfi uygulamayla neyi amaçladığı merak ediliyor.

Öte yandan Malatya, Tunceli, Bingöl ve Elazığ illerinde elektrik dağıtımı ve perakende hizmetleri veren Aksa Elektrik, söz konusu ücret zamlarını Tunceli`de verdiği fakat Malatya, Bingöl ve Elazığ`da ise bu zammı uygulamadığı iddia ediliyor.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir