• DOLAR 32.451
  • EURO 34.498
  • ALTIN 2477.461
  • ...
Suriyeli simitçi çocuğun zabıtalarca darp edildiği iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa’nın Merkez Haliliye ilçesinde bulunan Abide Park Kavşağı yakınlarında bulunan toplanma merkezinde simit satan Suriyeli Hüseyin Füsun ve Muhammed Velid adlı çocuklar, yasak olduğu belirtilen bölgede simit sattıkları gerekçesiyle Şanlıurfa Belediyesine ait zabıta ekipleri tarafından darp edilip simitlerine el konulduğu iddia edildi.

İddialara göre bölgeye gelen zabıta ekipleri toplanma merkezi çevresinde ailesini geçindirmek için simit satan Suriyeli Hüseyin Füsun’u önce darp edip daha sonra simit arabasını devirip kırdıktan sonra simitlerine el koydu. Bu durum karşısında giymiş olduğu ay yıldızlı tişörtü yırtılan Füsun, yaşananlar karşısında oturup ağladı. Olaya şahit olan halk ise yaşananlara tepki gösterdi.

Yaşadıklarını İLKHA’ya anlatan Suriyeli simitçi Hüseyin Füsun, şöyle konuştu: “Ben toplanma merkezinde duruyordum. Zabıta ekipleri bana, ‘Burada durma’ dedi. Ben de tamam diyerek ilerledim. Ardından bana doğru geldiler, 6 kişilerdi. Yaklaştıkları gibi arabamı tuttular ve beni vurmaya başladılar. Yakamı çekerek “neden orada duruyorsun” dediler. Araba üzerinde yaklaşık 150 simidim vardı. O esnada millet geldi. Ama zabıtalar arabamı kırarak tüm araba üzerindeki simitlerimi yerlere döktüler ve simitlerimi götürdüler. Zabıta ekipleri boynumdan tuttu. Boğazımdan tuttular ve yere attılar.”

Dün aynı yerde, aynı tabloyu yaşadığını söyleyen diğer bir Suriyeli simitçi Muhammed Velid ise ailesinin geçimine katkıda bulunmak için simit sattığını ifade etti.

Velid, “Dün öğleden sonra benim de arabamın üzerinde simit doluydu. Daha yeni başlamıştım. Zabıta ekipleri geldi arabamla birlikte simitlerimi aldı götürdü. Aynı yerde başıma geldi. Başka yerlerde simit satılmıyor. 20 tane bile satılmaz. İşimiz burada iyi oluyor. Burada uzun zamandır simit satarak aileme bakıyorum. Simitçilik yapmadan önce o kadar iş gezdim ama kimse iş vermedi. Mecbur kaldım ve simitçilik yapmaya başladım. Bundan başka ne yapabilirim? Burada herkes su satıyor, simit satıyor ama sadece bize yasak getiriliyor. Bizi sevmiyorlar. ‘Burada simit satma’ diyorlar.” diye konuştu.

Olaya şahit olduğunu belirten Ekrem Yıldırım isimli vatandaş, zabıtanın yaptığı bu durum karşısında halkın büyük tepki gösterdiğini, yaptıkları bu hareketin ‘Gayretullah’a dokunduğunu söyleyerek zabıta ekiplerinin davranışının kabul edilemez olduğuna vurgu yaptı.

Yıldırım, “Yoldan geçerken gördüm. Simitlerin hepsi yerdeydi. Bu duruma halk bayağı bir tepki verdi. Zabıta, Suriyeli bu çocuğu çekiştiriyordu. Gördüğünüz gibi yakası yırtılmış ve boynunda bazı çizikler oluşmuş. Simitlerin yere dökülmesiyle çocuk bayağı ağlıyordu ve yakınıyordu “yapmayın, etmeyin” diye. Zabıtalara karşı biraz da direndi. Ama zabıtalar bu durum karşısında yaklaşık 100-150 simitlerin içinde bulunduğu tablasını yere düşürdükten bir müddet sonra zabıta arabasına koyarak götürdüler.” diye belirtti.

Zabıtanın yaptığı haraketin yanlış olduğunu ifade eden Yıldırım, “Bu çocuk bir hırsızlık yapmadı. Vatanından olmuş ve o kadar acının içinde burada ekmek parası kazanmak için simit satıyor. Bu tür insanlara zarar vermemiz Gayretullah’a dokunur. Zabıtanın bu yaptığı hareketi kınıyoruz. Allah bu tür insanlara feraset versin. Yetkililere de çağrımız bu olaylar üzerinde durmalarıdır.” dedi.

Konu hakkında görüştüğümüz Şanlıurfa Zabıta İl Müdürlüğü ise tüm ısrarlarımıza rağmen açıklama yapmayacaklarını belirttiler.  (Ramazan Casuk- İLKHA)





























Bu haberler de ilginizi çekebilir