• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2308.082
  • ...
`Bir yetim de sen giydir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptığı yardım faaliyetleriyle zenginler ile fakirler arasında köprü görevini üstlenen Bursa Umut Kervanı Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ‘Bir yetim de sen giydir` temasıyla yetim giydirme projesi hazırladı.

Hayırsever vatandaşların yapacakları yardımlara göre yüzlerce yetimin giydirilmesi amaçlanan projede hayırsever vatandaşlar 100 TL karşılığında bir yetim giydirebileceği gibi daha fazla yardım yaparak daha fazla yetimin giydirilmesine de destek olabilecekler.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa Umut Kervanı Yardım Derneği`nin Genel Başkanı Adnan Alınç; yetime, öksüze büyük değer veren bir inancın mensubu olduklarını söyledi.

Gerek ilgi, sevgi ve gerekse giyim, yiyecek noktasında her türlü imkânla yetimlere, muhtaçlara yardım götürmeye çalıştıklarını ifade eden Alınç,  “Her ay düzenli gıda ve nakdi yardımlarımız oluyor bu ailelere. Bu sefer de bayram gelmeden yetimlerimizin kendilerinin seçeceği yeni giysi ve ayakkabılarla sevinmelerini istedik ve böyle bir kampanyayı başlattık.” dedi.

Bursa Umut Kervanı Yardım Derneği olarak Bursa`nın farklı bölgelerinden daha önce tespitlerini yaptıkları yetimleri giydirmek istediklerini dile getiren Alınç, “İnşaallah 12 Ağustos`ta bunu yapacağız. Ancak gelen yardımlar devam ettikçe bu giydirmelerin sonradan da devam edeceğini ümit ediyoruz.” diye belirtti.

Konuyla ilgili bir giyimci ve bir de ayakkabı firmasıyla anlaştıklarını belirten Alınç, “Bir yetim için ortalama 100 TL (alt-üst ve ayakkabı için) fiyat belirledik. Ancak hayırseverler birden çok yetimi giydirecekleri gibi, imkânı az olanlar da imkânları ölçüsünde yardımda bulunabilirler. Büyük bir sevinç ve hayra şahit olmak isteyen hayırseverlerimiz bizzat gelip bu etkinliğimize katılabilirler.” diyerek yardımseverlere çağrıda bulundu.

Alınç, son olarak projeye destek olmak isteyenler için iletişim bilgilerini de şu şekilde paylaştı: “Bize ulaşmak ve yardımda bulunmak isteyenler için iletişim adresimiz: Çınarönü Mah. Yar Sk. No:28/1 Yıldırım/BURSA Tel: 224-3670124 GSM: 0532 0122977

Bursa Umut Kervanı Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına; Türkiye Finans Katılım Bankası:  TL Hesabı: 2437804-1 İBAN: TR93 0020 6000 8102 4378 0400 01” (Zeki Aras –İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir